autotests

Test Suzuki Swift 2017, toen een zeldzame inzet is het winnen

Het kopen van een auto is een beetje als gokken. Sommige inzet op de verzekering, maar er zijn anderen die ervoor kiezen om risico's te nemen. Deze keer worden we geconfronteerd met deze tweede benadering, de Suzuki Swift 2017. We hebben al geprobeerd en soms gokken maakt je als overwinnaar.

Swift ontwerp evolueert naar een meer Europese smaak. Hoewel verliezende karakter

Als we kijken naar de lijst van de verkoop van Suzuki van vorig jaar, zullen we begrijpen waarom we worden geconfronteerd met een van de belangrijkste vernieuwingen van de Japanners. Swift, samen met de nieuwe Suzuki Baleno, een van de vertegenwoordigers van het merk in de auto segment. Een niche in de markt van grote waarde en het belang van merken. Om deze reden dat we geconfronteerd worden met de Suzuki Swift 2017, die ik reeds de gelegenheid te proeven hebben gehad.

Ik moet zeggen dat, hoewel het nooit de best verkochte of meest voorkomende nut is geweest, de Swift is altijd een van die auto's die veel meer dan wat men zou verwachten op het eerste gezicht gaf geweest. Dat is de reden waarom de renovatie moest worden behandeld met grote zorg, zodat niet torpederen een reputatie, hoewel discreet, heeft meestal vergezeld van de kleine Japanse.

Foto 1 - Presentatie Suzuki Swift 2017Foto 2 - Presentatie Suzuki Swift 2017Foto 3 - Presentatie Suzuki Swift 2017Foto 4 - Presentatie Suzuki Swift 2017

Suzuki Swift 2017 presentatie

En de waarheid is dat Suzuki een routekaart we op vele andere gelegenheden heb gezien heeft gevolgd: het benutten van de kwaliteiten van het verleden generatie, het toevoegen van veel waarde in termen van design en technologie. Met deze aannames het design team ging aan de slag en slaagde erin om een ​​ontwerp dat begon te zien veranderen.

De facelift van de Suzuki Swift heeft betekend, naar mijn mening, een stap terug. Ik vond de oude Swift. Zijn stijl was eenvoudig maar vrolijk, met een behoorlijke hoeveelheid ribbels maar evenwichtig, dynamiek en vrolijkheid. De nieuwe lijkt meer Japanse smaak, en hoewel niet iets onaangenaams, ja dat heeft een deel van de essentie die altijd vergezeld van de laatste editie miss.

De sleutel is in de details. Veel en smaakvol vindt ze verspreid lichaam

De 2017 versie is ronder, zachter en waarom niet zeggen, meer vrouwelijk. Body zenuwen zijn verborgen, en esthetische details die hun eigen karakter te genereren toegevoegd. Dat is Voor achterste deurkrukken ingevoegd in een pijler C, die ook speelt met dubbele tinten om zo aantrekkelijker en visueel te worden. Over het algemeen een goed ontwerp werk, hoewel ik had graag een beetje meer extreme, als zijn voorvader was.

De uiterlijke wijzigingen, en natuurlijk gepaard gaat binnen. Achter gesloten deuren hebben we een geheel nieuw interieur. Gewijzigd van boven naar beneden, de nieuwe Swift toont een aspect Sterker nog, meer volwassen, en vooral meer geschikt is voor de moderne tijd. Een moderne touch die vooral wordt gekenmerkt door de integratie van een grote zeven-inch touch screen in het midden van het dashboard.

De nieuwe Swift is kleiner dan zijn voorganger, maar biedt veel meer binnenruimte dankzij een grotere strijd

Het is interessant om te zien hoe nogmaals de horizontale lijnen worden vervangen door rondheid. In dit geval als ik wil veranderen, om redenen die in strijd zijn met de bovenstaande eisen. Het zorgt voor een beter milieu, maar we bevinden ons met een enorme hoeveelheid harde kunststoffen. Ja beste touch en gevoel meer productie en duur, maar kunststoffen aan het eind van de dag. Zij delen de volledige inwendige, behalve de pookknop en stuurwiel bevat nu een groter aantal functies.

Het interieur is mooi opgelost, hoewel harde kunststoffen volledig domineren de kamer

Als er iets is waar ik graag Suzuki als een merk is zijn prijs-uitrusting. Japanse spelen de truc van het goedkope merk, maar niet sobere of wilt trashy om naar te kijken. In feite doen ze het tegenovergestelde. Het heeft een veel apparatuur in de nieuwe Swift. Zoals onlangs is gebeurd met de kleinste van de familie, de Suzuki Ignis hebben we al getest en geanalyseerd. Onder meer LED-koplampen, verwarmde voorstoelen, multi-informatie LCD-display op het instrumentenpaneel en de automatische klimaatregeling en een achteruitrijcamera.

In feite zijn beide modellen delen de meeste systemen en assistenten. Het heeft nieuwe elementen voornoemde scherm schuilt een complete set van connectiviteit voor zowel Apple als Android. Om dit moet een team van camera's en sensoren die werken om de veiligheid te vergroten worden toegevoegd. Elementen zoals remassistent noodtoestand af van onvrijwillige veranderingen rijstroken of adaptive cruise control, onder anderen, maken deel uit van de nieuwe Swift apparatuur.

In de mechanische vond weinig variatie. Twee benzinemotoren. Een één liter driecilinder turbo en 111 paarden en een viercilinder 1,2 liter met 90 paarden. In beide gevallen kunt u combineren met de vertrouwde Suzuki semihíbrido systeem genaamd SHV. We niet in een hybride als zodanig, maar een kleine batterij en een elektromotor die de verbrandingsmotor tijdens bepaalde fasen van versnelling en beweging helpen opgenomen. Het is een merkwaardig en praktisch mechanisme. Vooral omdat je het kan homologeren als een hybride zal het altijd handig om een ​​eventuele apocalyps stadsverkeer zijn.

Het geen hybride gebruikt, maar het systeem laat SHV ​​inschrijven als zodanig

Dit alles kunnen beide motoren worden gecombineerd met het Al Grip systeem met vierwielaandrijving, en zowel handmatige als automatische CVT verandert. In beide gevallen zullen wij een maximum van vijf marsen worden geconfronteerd. eindigen op het jaar zal komen de Sport-versie, die een ander blok benzine 1.4-liter zal beschikken en 140 pk Boostjet. Het belooft de sappigste van alle variant, hoewel deze generatie heeft weggedaan van de drie-deurs versie. Net als de rest van het assortiment.

Test Suzuki Swift 1.0 Boostjet 2017

Zoals ik al zei een paar alinea's hierboven, is de Swift altijd een van die vergeten auto's die weinig in gedachten hebben wanneer gekocht, maar zijn dronken een keer de leiding. In dit geval heeft Suzuki niet willen dat beroep verliezen, en hoewel nog steeds niet de best verkopende auto markt, de waarheid is dat velen hem niet kunnen evenaren in termen van gedrag en vreugde.

Tijdens de nationale presentatie heb ik de kans om het uit de eerste hand te controleren gehad. En weten hoe hij bracht de vorige generatie Ik besloot dat ik moest het kleinste mechanische variant maat probeer niet de macht. Met andere woorden, Ik had mijn handen op het Swift 111 pk 1.0 Boostjet die had in verband gebracht met hem de semihíbrido systeem SHV alle overigens niet verandert op geen enkele manier de technische waarden van de auto.

Een groot deel van de technologie die wordt gebruikt om de veiligheid van de passagiers te vergroten

Maar vooraleer te praten over het gedrag Ik moet zeggen dat alles in deze derde generatie Swift is nieuw. En als ik alles zeggen, dat is alles. onder meer de platform, dat is ontworpen vanaf nul en genoemd Heartech. Dankzij haar de kleine Japanse kan verliezen maar liefst 120 kg ten opzichte van de vorige generatie. Deze voegen we grotere torsiestijfheid en grotere hardheid bij ontvangst effecten.

We hebben het over een auto die Hij weegt ten minste 840 kilogram, die 3,84 meter lang meet, met een wielbasis van 2,45 meter, en een hoogte van 1495 meter. Dat wil zeggen; compact en vedergewicht actie. Natuurlijk, als je 111 paarden stick de bug is net zo vrolijk als geschilderde beelden. En dat als je kijkt naar de prestaties van cijfers houdt niets opmerkelijk vinden: van 0 naar 100 km / h in 10,6 seconden en de topsnelheid van 195 km / h.

Het is dat alles is zeer goed gedragen en heel gewoon, maar zodra je het zetten het niet. Het is vrolijk, heel gemoedelijk, winsten snelheid in een zeer vooruitstrevende manier, maar sterk en meer dan genoeg. Het maximale koppel van 170 Nm beschikbaar gevonden tussen 2000 en 3000 omwentelingen. Buiten dat bereik van de motor hapert niet overdreven, maar nog steeds te duwen heel vloeiend.

Ondanks zijn kleine formaat van de Swift is veel ruimte voor de inzittenden achter

Opmerkelijk is dat Ze kunnen worden bereikt bij relatief hoge snelheden met weinig spier te vertrekken, en u circuleert in hen u zich op een goed gepeild auto. Dat dankzij een spoorbreedte van vier centimeter hoger dan zijn voorganger. Streng dieet is niet bedoeld een verlies van evenwicht op autosnelwegen, waar hij lichte noot en een vlotte rit was, met weinig ongemak of aërodynamische rollen.

Wat betreft de dynamiek meer bochtige secties vond ik een probleem dat een nogal bittere smaak heeft verlaten. De auto is groot in dergelijke secties, reageert de motor, de verandering ook, en zelfs de remmen, hoewel de achterzijde bevinden zich drum reageren. Wat niet helpt, eerder het tegendeel, het is de richting. Touch het genereert is de totale uitschakeling met de vooras geeft het gevoel dat de auto is niet van plan op te zetten met veel zijwaartse kracht, maar je kunt. Het is jammer, want het is echt genoeg wantrouwen te wekken.

De SHV systeem laat ons toe om een ​​brandstofverbruik en een lagere uitstoot aan te bieden. Het onderste segment

Behalve dat de mechanische detail de waarheid is dat je niet veel nadelen kunnen maken aan een auto die de moeite waard is wat het waard is Swift. De vanafprijs is ingesteld, verdisconteerd tegen 12.250 euro. Zeer weinig prijs voor alles aangeboden door dit kleine. Het heeft veel binnenruimte, met 265 liter bagageruimte, een brede en uitstekende apparatuur en meer dan genoeg voor de stad en ook buiten haar gedrag. Alles voor heel weinig geld.

Groot detail. Het display LCD-paneel toont veel informatie zoals je ziet

In termen van comfort, zoals ik al zei, het is leuk batante op de openbare weg, en dus ook in de stad. De drie-cilindermotor laat alleen trillingen en zelfs rumorosidad warm bij hoge toerentallen. Schorsingen ondertussen heb ik iets droog op de achteras gevonden. Het is niet het genereren van veel ongemak zoals gewoonlijk, maar echt schitteren bij het nemen van een bult of de altijd vervelende verkeersdrempels.

conclusies

Uiteindelijk is de Suzuki Swift 2017 als zijn voorganger was, is het een veilige gok. Dat betekent niet dat veel kopers nemen meer risicovolle beslissingen. Japan speelt met veel apparatuur troef goedkoop. De Swift wordt geleverd met alles wat u nodig heeft om te functioneren in het dagelijks leven. Geldt zowel voor gebruik in de stad en voor gebruik extraurbano. En als u zich zorgen over de binnenruimte bent, vergeet het maar. Het is een van de beste in zijn categorie. De passagiers op de achterste rij veel ruimte voor de benen. Zelfs naar drie passagiers.

Wat betreft dynamiek en mechanica. Ik geloof dat de hoeveelheid en de verscheidenheid van motoren met Swift is meer in balans voor de tijden. 90 CV verliezen mij is gevaarlijk, en Suzuki heeft het goed gedaan op dat minimum macht te behouden. Met 111 paarden is een hele schoen springen vol vreugde en vitaliteit. Onmeedeelzaam penalty die richting. Toch auto veel, veel apparatuur en nog veel gedrag dat prijs. Bet een paar te noemen. Een juiste inzet.

Je zal niet worden gekozen door de meerderheid, maar degenen die dat wel doen zal niet ongelukkig zijn

expert Reviews

We vonden meer

  • gedrag
  • Prijs verhouding apparatuur
  • binnenruimte

We vonden minst

  • adres
  • plastic interieurs
  • Verlies van character design

Opmerking: 8.0