autotests

Subaru Outback 2.0D Lineartronic test, pure veelzijdigheid

Subaru is een zeer bijzondere merk. Het assortiment is bestemd voor een bepaalde cliënt, maar zeker zijn modellen zoals iedereen. Als we zien onze test Subaru Outback 2.0D met 150 pk Lineartronic verandering.

Subaru is anders, het is een merk dat zal worden gegeven aan grote fanfare, is bedoeld om de aandacht te vestigen op een aantal zeer bijzondere en specifieke producten. Zoals vermeld in de slogan: "Voor de liefhebbers van het leven" de Japanners hebben ruime ervaring in de productie van auto's voor mensen op zoek naar iets meer dan een saloon of familie. zeer veelzijdige modellen die niet alleen hun klanten vent, maar iedereen die daar gaat veroverd. Om te bewijzen dat ik had de gelegenheid om dergelijke claims tijdens een controleren langlopende test van de Subaru Outback 2.0D 150 pk met automatische Lineartronic.

Het veld is hun natuurlijke habitat, maar het is echt zo veelzijdig dat niet schelen waar je stap

Voor degenen die niet de geschiedenis van Subaru niet kennen, zeggen dat het Japanse merk is relatief jong in vergelijking met andere lichte fabrikanten. Opgericht in 1953 Subaru is een Japans woord dat Pleiades waarnaar wordt verwezen niet alleen in naam, maar ook in het logo, met vijf kleine sterren en een grotere zesde. Ondanks dit moment met 63 jaar oud, heeft het merk een pionier in de ontwikkeling van all-wheel drive voertuigen. Een filosofie die vandaag de dag is een deel van zijn DNA en wordt gebruikt in alle auto's geproduceerd, met uitzondering van de Subaru BRZ.

Maar ateniendo het specifieke geval van de Outback, moet ik zeggen dat het hun grootste model, haar vlaggenschip. Voor het eerst vervaardigd in 1994, de naam verwijst naar een van de meest dorre en woestijn gebieden van Australië. Een intentieverklaring van de off-road capaciteiten, waarvan ik later zal spreken. De Outback werd opgevat als een ranchera sinds haar oprichting en deze functie is niet verloren gegaan door de jaren heen, maar juist het tegenovergestelde, steeds groter en opnieuw geëvolueerd. Momenteel zijn we op de vijfde generatie, die in het najaar van 2014. Een nieuwe generatie die de kwaliteiten van zijn voorganger behouden, maar introduceert verbeteringen in de huidige tijd werd ingevoerd.

Vanuit esthetisch oogpunt is de wijziging niet erg opvallend, maar erg vleiend geweest. Scalpel kleine aanpassingen hier en daar wat te doen om een ​​slanker, meer aantrekkelijke auto. De meeste wijzigingen focus op de voorkant, waar de een neus integreert volledig opnieuw ontworpen vanuit een nieuwe grille met nieuwe koplampen, die betere verlichting technologie te gebruiken, Typ LED voor korte en halogeen hoog vermogen voor lang. Zoals ik al zei de nieuwe Outback winst verpakking ten opzichte van zijn voorganger, en hoewel de veranderingen zijn niet veel hoger lichaam geeft het gevoel dat dit een compleet andere auto. Een evolutie die hem grote waarheid heeft gedaan.

Subaru's vlaggenschip, de meer technologische en volledig zijn. Alle trots om aan te geven

22 jaar geleden werd het merk Subaru riskant om een ​​hatchback stationwagon met vierwielaandrijving te nemen. Vandaag de dag veel rivalen kopiëren hun multipurpose-concept

Deze winst is vooral merkbaar in het interieur. Toegegeven hun reclamecampagnes Subaru besteedt meer aandacht aan de prestaties en veelzijdigheid van de Outback dat de kwaliteit. Je hebt niets te benijden om andere fabrikanten kunnen a priori hoger te steken. Persoonlijk was ik verbaasd over de aandacht voor detail en kwaliteit van de gebruikte materialen. goed gekozen materialen en zoals ik al zei laten bewijzen aan andere fabrikanten die zichzelf "premie". Maar deze kwaliteit is niet alleen noot in tact, maar de waargenomen sensatie. Vanaf het moment dat de open deur merkt een goed gemaakt en goed opgelost met een perceptie van de sterkte en taaiheid gekookt sfeer.

Hoewel velen zeggen dat de Subaru Outback is ontworpen en bedoeld voor de Amerikaanse markt, de waarheid is dat het past als een handschoen op een continent of situatie. Ver boven de Europese normen. Het moet zijn ontworpen voor de Amerikanen, maar het toont u gedacht hebben van het type client in Europa bij het samenstellen binnen. Een kwaliteit en vakmanschap dat voegt in deze generatie technologie. Eigenlijk een veel technologie. De Japanners hebben de volgende generatie systemen ontwikkeld voor de Outback en dit is het enige model in het bereik te ontdoen van hen.

Onder de brede waaier van de deelnemers onder meer de aanwezigheid van Gezichtsvermogen, alleen verkrijgbaar met automatische transmissie en de hoogste finish van alle, het Executive Plus. Samengesteld uit een reeks van camera's en sensoren, ze volgen allen die voorbij voor ons, waarschuwings gevaren en handelt automatisch als we ze nu niet negeren. Een paar maanden geleden hadden we de kans om de technologie gezichtsvermogen, verrast en gefascineerd door de snelheid en het vertrouwen waarmee hij werkt te testen. Een cutting-edge systeem is noodzakelijk als hij wil om te vechten met andere fabrikanten en in het bijzonder met de Duitsers krachtig.

Een nuchtere maar goed afgewerkt interieur. Goede keuze van materialen en goed gevoel van duurzaamheid

Technologische ontwikkelingen zijn ook duidelijk in termen van inhoud schermen. De Outback heeft er twee, een in het instrumentenpaneel, die rapporteert over het verbruik, de kilometerstand, navigatie en instellingen, onder andere, en nog veel meer, met een grootte van zeven inch en touch bediening, gelegen op het centrale console . De verbetering bestaat niet enige technologie die dit scherm bevat, maar op de manier die is geïntegreerd in de rest van het interieur. Het maakt het een meer elegante en in overeenstemming met het algemene gevoel van innerlijke kwaliteit eerder genoemde manier.

Als we praten over de ruimte, kunt u eerst vertellen dat de Outback is niet een compact. Het is een zeer grote auto, met een totale lengte van 4.815 meter. Het is niet alleen groot en omvangrijk, maar het voelt als zodanig, is niet bedoeld om het te verbergen. En waar anders opgevallen dat de ruimte binnen. Om te zeggen dat extra ruimte is een understatement. Er is geen enkele dimensie die schaars of beperkt. Comfortabel en ruim net als de bewoners van de achterste dan de voorstoelen. Geen problemen of been en hoofd. Niet om de bezittingen van de bewoners te zetten, omdat er laat zien zijn immense koffer van 512 liter, 1.848 liter als expandeerbare neergeklapt volledig de tweede rij stoelen, verblijft een enkele plank.

Ik wil niet om mezelf te herhalen, maar Subaru heeft haar inspanningen gericht op het verbeteren van de kwaliteit van de Outback. Niet alleen heeft het gemaakt bij de keuze van materialen of het ontwerp van het interieur, maar het heeft ook de tijd die achter het stuur te krijgen. Zeggen dat het een comfortabele auto is te beperkt. In vele momenten van langlopende test het gaf me het gevoel van het reizen in de AVE. Laat het me uitleggen. De schorsing is geconfigureerd om een ​​rutero en comfortabele karakter te geven. De grote verplaatsing van de veren en draagarmen, evenals wordt ondersteund op rubber banden met veel maken ons om te reizen aan boord van één van de meest comfortabele auto's in het segment, als een vliegend tapijt in kwestie. Ongeacht de toestand van de weg of het obstakel aanwezig Outback overwint absorbeert en niets te filteren.

Foto 1 - Test Subaru Outback 2.0D LineartronicFoto 2 - Test Subaru Outback 2.0D LineartronicFoto 3 - Test Subaru Outback 2.0D LineartronicFoto 4 - Test Subaru Outback 2.0D Lineartronic

Subaru Outback 2.0D-test Lineartronic

Maar afgezien van de kwestie van het ontwerp, ruimte en comfort, drie opvallende punten, is het tijd om in de dynamiek aan te gaan. De geteste eenheid afbouw van de logische en verkocht motor, turbodieselmotor 1,998 cc 150 pk, all-wheel drive automatische Lineartronic zeven snelheden. Het is een zeer gewenste configuratie omdat, zoals ik zal je vertellen, weet hoe hij alle kwaliteiten van de Outback te gebruiken.

Historisch gezien Subaru heeft gekozen voor Boxer motoren om hun modellen aan te drijven. Outback gebruikt het, maar het is bijna volledig gerenoveerd. Dit wordt geconfronteerd de cilinders horizontaal teneinde een reeks kwaliteiten presenteren dan conventionele motoren niet kunnen bieden. Zijn sterke punt is de vermogensafgifte en minder trillingen. Wanneer bewijzen hun kracht van de motor levert zijn klauw in een zeer lineaire en progressieve terwijl de zachte. In tegenstelling tot zijn voorganger, de nieuwe blok toont betere prestaties in het hele toerengebied, zelfs onder de 2.000 ronden, de zwakste van de vorige gebied.

Hierbij moet worden bedacht dat de Outback is ontworpen met een sterk rutero karakter, en dit wordt gevoeld in het vormgeven van hun schorsingen en voel de verandering. Zoals ik voordat aan genoemde asfalt fasen filtratie is perfect, alhoewel het een duidelijk nadeel rollen wanneer geconfronteerd met een strook bochtige bochten heeft. In deze situatie is het binnenland luier, het blootstellen van het gewicht en lengte. Persoonlijk heb ik zie het niet als een probleem, want we moeten in gedachten houden dat de auto niet is ontworpen voor deze rechten, want dat is al de Subaru WRX STi. Je moet prioriteiten en Subaru heeft het comfort gezet boven dynamiek. Alleszins redelijk.

Het is erg lang, maar toch ontwikkelt zich heel goed in een stedelijke omgeving

Zoals voor zijn verandering, moet ik zeggen dat de Lineartronic presenteert een nogal ongewone engineering. Het is een CVT of traploos ook genoemd. Het heeft zeven versnellingen, maar echt deze zijn niet als zodanig, voor wat zijn vastgesteld zijn een aantal overbrengingsverhoudingen, dus er zijn zeven als ze zouden kunnen 8 of 20. Hun gedrag is zeer bijzonder. In de automatische modus gedrag is normaal, maar als je gas geeft dan 65% van de route of als we de hendel in stand handmatig en wijzigen via paddles achter het stuur, de transmissie wordt sequentieel . Dit zorgt voor een snellere overgangen marsen, maar op geen enkel moment wordt zo snel als andere dozen als dubbele koppeling.

Ik moet zeggen dat de combinatie van de boxer motor en CVT doet wonderen voor zachtheid en comfort, maar presenteert bepaalde problemen bij piekvraag. Op sommige momenten de verandering kunnen verloren gaan, vooral als we rijden met de auto geladen naar de rand en worden geconfronteerd met een steile klim. In dit geval is het het beste dat de verandering alleen te bedienen, want hoewel te laat, vindt u de beste weg te vinden, maar als we handelen het mengsel kan verwarrend zijn, komen twee versnellingen tegelijk of voorkomen van ons naar beneden als de verlaging dwingt de motor draaien in de nabije marge revoluties te beperken. Zoals ik al eerder zei, niet als een last of een defect, het algemene karakter van de auto maakt dit zo is, maar het is waar dat een beetje meer kan worden verbeterd.

Een ander probleem met de CVT bereikt het tijd om het verbruik te laten zien. Ik moet zeggen dat de Outback is meer Gastón dan zijn rivalen. Circulerende normaal en zorgvuldig weg, kan de consumptie in 6 liter / 100 km worden gebracht indien het pad gunstig kan worden verlaagd, maar de kosten. Maar als we in meer ruige terrein te gaan, op wegen of delen van de stedelijke wegen, het verbruik stijgt gemakkelijk undeterred het bereiken van de 7-7,5 l / 100 km. Het gewicht en het ontbreken van het opslaan van technologieën zoals Start&Stop, ze zijn duidelijk bij het passeren van het tankstation. Dit is naar mijn mening het grote probleem met de Outback, maar nog steeds niet uitzien als buitensporig hoge consumptie, maar te vergelijken met het duidelijk verliest concurrentie.

De verandering is zeer comfortabel voor een rustige rit en stil

Het scala aan mogelijkheden is zeer kort, maar binnen het kan elementen bodembescherming en verschillende gebieden te selecteren als we de neiging om te wagen in ingewikkelde gebroken tracks

Maar ik kan de Subaru Outback-test niet ontslaan zonder te praten over zijn gedrag buiten het asfalt. Op de weg vindt u een rustige en vredige auto merken, maar als we veranderen om land is waar je je voelt als een vis in het water. Total symmetrische tractie is een complete knaller. ook Subaru heeft gekregen een vrije hoogte boven de grond 20 cm, ruim boven concurrenten en niet zo direct als zogenaamde SUV. Dit stelt ons in staat om vrijwel elk terrein met een gerust hart aan te pakken. Het is verbazingwekkend hoe een gezin auto en zo ruim is in staat om het land waar andere auto's zouden empanzados of ernstige problemen over te steken. Outback vooruit zonder een spier te vertrekken, en er is modder, water, vuil of zand. Geen probleem dankzij team xmode. Je hebt heel ingewikkeld te zijn de weg voor de Outback je niet daar.

Eindelijk prijs. Ik moet zeggen dat de Outback was de pionier van een segment die in de loop der jaren is geleidelijk groeien. Hij was de eerste ranchera sedan met off-road capaciteiten, en als vandaag de dag in vergelijking met zijn concurrenten blijft het referentiemodel, met inbegrip van prijs. Ik moet zeggen dat we een Outback onder 30.000 euro, maar als we kiezen voor de hoogste finish van de Executive Plus rijden de testeenheid, met automatische transmissie en dieselmotor, de combinatie duurste alle, is de prijs niet af het bereiken van een maximum van 37.400 euro. Car veel voor die prijs, kunt u er zeker.

conclusie

Award voor Subaru. De Japanners zijn erin geslaagd om de kwaliteiten al aanwezig in de Outback te vangen en het verbeteren van hen met een wasbeurt zeer succesvolle imago. Een verandering die niet alleen richt op de esthetiek, maar ook in kwaliteit en technologie. We hebben het over een veel meer modern en avant-garde auto. Geprijsd zeer tevreden, rekening houdend met alles wat er komt standaard. Het heeft niets te afbreuk doen aan andere merken of modellen die het woord misbruik "premie". En dat is wat ik wil. Het is een auto die niet zijn stem op te werpen, niet een klopje op de rug of pretenderen te zijn wat niet. Het is oprecht en als we vergelijken met hun rivalen, dan zou hij de kleuren te trekken naar meer dan één en meer dan twee.

De Outback is een van die auto's die onopgemerkt totdat je er in en uit te vinden echt

Zoals voor zijn gedrag moet worden begrepen dat Subaru Outback ontworpen voor avontuurlijke gezinnen zo snel aan te pakken lange reizen als ze besluiten om het asfalt te verlaten. Het is een erg comfortabel, zacht en verfijnde auto. Zijn prestaties is rustig, Het is niet een auto die de veren kan worden verstoord op een stuk krommen, zo snel Tourer zal zijn opschorting brengen. Maar je hoeft niet nodig hebt, of we het willen. Ook is de auto die minder slijtage van de wereld, maar wie weet je belonen met vele andere kwaliteiten. Kortom, een auto die al kan worden gericht op een zeer specifieke klant, net als iedereen die wordt gedaan met één.

expert Reviews

We vonden meer

  • kwaliteit
  • technologie
  • comfort
  • 4x4 vermogen

We vonden minst

  • verbruik
  • gesloten verpakkingen
  • start ontbrekende&stop

Opmerking: 8.3