autotests

Consumer-test: Volkswagen Golf 1.6 TDI DSG Sportsvan

Voor een paar dagen konden we genieten van de Volkswagen Golf Sportsvan 1.6 TDI met een vermogen van 110 pk en DSG-automaat. Deze mechanische kondigt een gecombineerd brandstofverbruik van 4,1 l / 100 km, een zeer lage cijfer Hebben we echt besteden zo weinig?.

Sportsvan ontwerp is zeer modern, naar het voorbeeld van de nieuwste modellen van Volkswagen

Het station wagon versies van de Volkswagen Golf is nog nooit zo veel succes gehad. Golf Plus uitgestorven ging onopgemerkt door de dealers, maar de Duitse automaker lijkt de sleutel in zijn nieuwste model in de categorie van compacte MPV te hebben gevonden: de Volkswagen Golf Sportsvan.

Met betrekking tot zijn voorgangers die hij heeft opgedaan in kwaliteit, leefbaarheid en vooral design. Sportsvan Golf is uitgegroeid tot een interessante ranking van de best verkopende minivans hol en de mogelijkheid om een ​​te maken hebben gehad uitgebreide test om te zien wat hun sterke punten zijn.

Zoals ik al zei, heeft het ontwerp de doorslag gegeven. Zijn beeld is zeer elegant en modern, met eigenschappen die vergelijkbaar zijn met die van de nieuwste modellen van de Duitse mark, die hebben verdiend prijzen, zoals de prestigieuze iF Design toegekend door een internationale jury lijnen. Volkswagen is erin geslaagd om een ​​aantrekkelijk model zelfs versies van Access te maken, maar voor ons is degene met de Advance afwerking dat is behoorlijk vol, hoewel niet de bovenkant (overeenkomend met het uitrustingsniveau Sport).

Foto 1 - Foto's te testen Volkswagen Golf 1.6 TDI DSG SportsvanFoto 2 - Foto's te testen Volkswagen Golf 1.6 TDI DSG SportsvanFoto 3 - Foto's Sportsvan testen Volkswagen Golf 1.6 TDI DSGFoto 4 - Foto's Sportsvan testen Volkswagen Golf 1.6 TDI DSG

Foto Sportsvan testen Volkswagen Golf 1.6 TDI DSG

Golf Sportsvan afmetingen vindt zijn 59 mm korter en 56 mm hoger dan de Touran. Golf binnen het bereik, is gelegen op een middelpunt: 83 is langer dan de deuren Golf 5 mm en 224 mm korter dan de Golf Variant. Ja, waar het wordt duidelijk gegroeid sinds de hoogte het lichaam 126 mm boven de hatchback.

Het Duitse model mounts turbodieselmotor 1.6 TDI 110 pk die het is waarschijnlijk de beste keuze voor de waarde ervan bereik tussen prestaties en verbruik. Dit drukgas worden geassocieerd met een vijf-versnellingsbak of dual-clutch DSG. Onze eenheid maakt gebruik van de automatische transmissie, die boven 1.940 euro is geprijsd.

Ervan uitgaande dat de Bluemotion technologie bedrijf Wolfsburg, is dit een van de minibusjes die beloven een lager brandstofverbruik. Met deze configuratie inkomsten gegevens blijkt in de stad van 4,4 l / 100 km snelweg en 3,8 l / 100km goedgekeurd. De gecombineerde verbruik cyclus brandstofverbruik bedraagt ​​4,1 l / 100 km en zal controleren hoeveel is waar deze waarden.

De 1.6 TDI heeft een goede werking

En ik verwacht dat Het is niet mogelijk om gehomologeerd figuren bereiken tenzij we echt een poging doen om het bewustzijn bij het maken van efficiënt rijden te verhogen en ook dingen zijn gunstig. Het is geen verrassing dat de werkelijke waarden hoger zijn dan de goedkeuring, in feite is het iets dat gebeurt bijna altijd in elke auto in de markt.

De DSG laat gaan "afvaart" als we stoppen versnellen

In de stad is waar we vonden de grootste verschillen. Hier getoond en comfortabel de Volkswagen minivan Lengte 4,4 meter Ze zijn nuttig om te manoeuvreren en te bewegen in het verkeer zonder problemen. Het doen tours met een zorgeloos rijden in termen van consumptie en in de normale doorstroming van het verkeer gemiddelde brandstofverbruik uitgaven in de stad round 6,7 l / 100 km. Hoewel het meer dan twee liter hoger dan de gehomologeerde de waarheid is dat geen slechte zaak gezien het feit dat de opleiding volledig in stedelijke omgeving werd uitgevoerd. Alle mechanische range functie Start / Stop-systeem als standaard.

In dit gebied Urbanite is bevredigend getoond. laten we zittend in een hoge positie waarin zij kunnen we het milieu, die verder wordt vereenvoudigd door het grote glasoppervlak van de Sportsvan regelen. De 16-inch wielen standaard lijkt een betere keuze dan de optionele 17-inch banden, omdat met de hoogste profiel overwinning in alle comfort bij het doorlopen van hobbelige of geplaveide opritten en verkeersdrempels geconfronteerd. Evenals de kleinere strakker verbruik wordt ook bereikt.

Binnen de gebruikte materialen lijken goed
kwaliteit en hebben een fijne aanpassingen

Om ze beschikbaar maken elke dag tot onze beschikking verschillende pakketten met breed scala van technologische opties. Afhankelijk van het uitrustingsniveau en opties gekozen moet grootlichtassistent, rijbaanbehoudsysteem, identificatie tekenen, vergrendelen en keyless start, actieve cruise control of parkeerhulp Park Assist. De Sportsvan was het eerste model van het merk de dode hoek sensoruitgangssignaal standhouder parkerenuitgang Assist welke voertuigen naderen vanaf een zijde bij het achteruitrijden detecteert.

Onze unit had de Ontdek Media Navigatiesysteem (Optioneel 565 euro). Het is erg handig voor het doorbladeren zonder te verdwalen, terwijl de 5,8-inch scherm is klein en soms gewerkt met een aantal langzaam, alsof het kostte hem de informatie te verwerken. de Ontdek Pro navigatiesysteem met een 8-inch scherm duidelijk verbetert de vorige, maar de prijs stijgt (1.930 euro).

Als comfortabel is in de stad, het is niet minder van te maken. De geluidsisolatie is goed en ruimte, voor en achter, groot, hoewel het is beter voor vier inzittenden dan vijf. 615 euro is er als optie ergoActive seat veel meer comfortabel. Waard onkosten die verwarmde voorstoelen, een praktische lade onder de passagiersstoel 14 elektrisch verstelbare posities en massagefunctie aan bestuurderszijde voegt.

100% in de stedelijke tours de Sportsvan behaalde een laag verbruik

1.6 TDI voordelen zijn niet hoog maar meer dan genoeg voor een auto van dit type. In de acceleratie 0-100 km / h voor de klok van 11,3 seconden, een bescheiden waarde voor zijn 110 pk is het best dat deze toename in snelheid lineair en aangenaam gemaakt.

Typisch weg rond de 5 l / 100 km

Travel gladde ritme zijn zeer aangenaam, het nemen van hun beste niveau van efficiëntie. Ik heb tours van enkele honderden kilometers gedaan door de snelweg met een verbruik van 5,0 l / 100 km te rollen rond de 100 km / h. Oefenen sneller rijden (in de buurt van 120 km / h indien mogelijk) vergelijkbare verschuivingen werden met een zeer terughoudende bestedingen van 5,2 l / 100 km, dankzij de zeventraps automatische transmissie zijn motor zal zeer toestaan ik ingediend. Het maximale koppel (250 Nm) wordt aan slechts 1.500 tpm.

In een auto reizen familie rechtbank met vaardigheden, zoals deze de laadruimte is essentieel. Golf Sportsvan hier ruimschoots aan. De stam heeft 500 liter, een zeer grote mond en regelmatige toegang manieren dat het zeer winstgevend te maken. Het bestaan ​​van een dubbele bodem, haken, hangers en 12V plug verhoogt de functionaliteit.

Modulaire opbouw maakt opt ​​voor meer ruimte voor de inzittenden en meer lading volume volgens onze behoeften

Cargo volume kan worden uitgebreid dankzij de achterbank langsrichting verschuifbaar in 180 mm en bereiken 590 liter. Gesteund door de achterbank kan worden opgevouwen in drie delen en bestaat de mogelijkheid dat de passagier rugleuning volledig vouwen (210 euro) voor het opnemen van lange voorwerpen tot 2542 mm. Aldus wordt het draagvermogen vergroot tot 1520 liter.

Kwaliteit loont: The Sportsvan 1.6 TDI DSG Advance kost 28.220 euro extra

DSG heeft een mode "glijden" of "zeilen", namelijk een functie die automatisch ontkoppelt de motor transmissie waardoor de motor stationair en vooruit inertie. Afhankelijk van hoe we deze functie brandstofverbruik van de Duitse compacte MPV bleef altijd kunt gebruiken tussen 4,5 en 5,5 l / 100 km snelweg.

Om te zien hoe ver je de soberheid kan bereiken van deze Volkswagen realiseerde een 35 kilometer lang buiten de stad, in extreme situaties. eerste met de bedoeling van het doen zo min mogelijk verbruik -toepassen alle technieken van efficiënt rijden en tekenen mode "zeil" - en vervolgens met het andere bedoeling -realizando een veel sterkere en veloz- rijden. Het resultaat was 3,6 l / 100 km in het eerste geval en 6,1 l / 100 km in de tweede, wat bevestigt dat de gegevens altijd een echt goede consumptie worden bereikt.

Het eindresultaat van de consumptie is briljant voor een auto van dit type

Deze praktijk is meer dynamisch rijden wanneer men verbaasd over hoe goed het de Sportsvan beweegt. Het is zeer stabiel bij hoge snelheden en flexibele aanpak voor maat bochten ondanks de achteras torsie gebruik versies stroom beneden 125 pk -instead de voorkeur achterwielophanging ja aangebracht sterkste varianten -. Alle versies zijn standaard uitgerust met de elektronisch sperdifferentieel XDS -het selectief afremmen van de binnenste wielen cerradas- bochten en als optie, een DCC adaptieve ophanging beschikbaar.

De conclusie van deze uitgebreide test is dat, terwijl de waarden goedkeuring overschrijdt, kan de Volkswagen Golf 1.6 TDI DSG Sportsvan claimen met justitie Een laag brandstofverbruik vrijwel alle omstandigheden ten opzichte van zijn directe concurrenten. Na 1250 kilometer gevarieerde eindverbruik van onze unit was 5,1 l / 100 km.

expert Reviews

We vonden meer

  • Zeer inhoud verbruik in alle situaties
  • rijcomfort
  • Hoge kwaliteit afwerking

We vonden minst

  • dure optionele uitrusting
  • Ontdek multimedia besturingssysteem Media
  • centreren achter smal en ongemakkelijk

Opmerking: 7.9