autotests

Test Hyundai i30 2017 verkleinen

Hyundai leren, en zeer snel. In de loop der jaren drastisch is geëvolueerd. Een radicale verandering is nu beter dan ooit opgevoerd dankzij de komst van de Hyundai i30 2017, die al de kans om te proberen hebben gehad.

Hyundai ontwerpers hebben het ontwerp van de i30 aan de Europese smaak aangepast. Verfijnde en elegante

Niets beter dan te kijken naar het verleden naar het heden Hyundai begrijpen. Het was iets meer dan 24 jaar geleden, toen het Koreaanse merk heeft besloten om het land in Spanje. In die tijdspanne die is gegroeid in leven te zijn. Zijn eerste stappen kwam van de hand van goedkope producten en een beetje "raar". Maar ze leerde snel, en in iets meer dan twee decennia zijn erin geslaagd om modellen die het grote publiek aan te trekken te presenteren. Zijn laatste release is hier, is het Hyundai i30 2017 en ik heb reeds de gelegenheid gehad om te proberen.

Hyundai heeft veel te danken aan de i30. Voor de komst van de verkopende SUV, de compacte was de best verkopende merk model. Net als het bedrijf, de Hij heeft zich ontwikkeld, de verbetering snel generatie na generatie, verrassend en vreemden, en schrikken een wedstrijd die "minderwaardig" beschouwd. Hyundai geeft nu vuist op tafel, en doet dat met een geweldig product.

Foto 1 - Foto Hyundai i30 2017Foto 2 - Foto Hyundai i30 2017Foto 3 - Foto Hyundai i30 2017Foto 4 - Foto Hyundai i30 2017

Hyundai i30 Foto's 2017

Koreanen zijn zeer serieus genomen het C-segment, de belangrijkste Europese markt niche, afgezien van de SUV. Ze hebben daarom een ​​duidelijke verwijzing genomen, en dat is niemand minder dan de Volkswagen Golf, wie anders? Dus de vraag is duidelijk: Hebben ze erin geslaagd om de Duitse gigant te passen?

Vanuit esthetisch oogpunt, hebben Hyundai ontwerpers besloten om de "Koreaanse twist" te verlaten om een ​​auto te maken meer Europese smaak. De i30 niet alleen geproduceerd in Europa, in de Tsjechische Republiek, maar het is ontworpen en ontwikkeld door en voor het oude continent. Dus we hebben een auto die onmiskenbaar zeer elegant. Niet te hard of riskant, maar vergis je niet; dat is de smaak van de Europese consumenten. Het kan een beetje persoonlijkheid missen, want ongeacht de afwerking, stijl is altijd hetzelfde.

Een ernstige blik voor een zeer ernstig auto. Een groot werk van het Koreaanse merk

Hoewel alles komt, en zoals vandaag hebben we de Hyundai i30 Turbo, in de toekomst zullen we zien dat "Cañero" goede touch dat de nieuwe i30 zal maken. Zo hopen managers op een jonger publiek aan te trekken, maar Hyundai stopt niet herhalen dat in het creëren van een auto voor iedereen gelukt. Niet zonder reden, maar voor mijn smaak, het ontbreekt aan een sportiever tintje. Maar we weten dat in een kwestie van smaak is er niets geschreven.

Waar niemand iets kan nemen binnen ontbreekt. We zagen exclusieve paar maanden geleden, maar vandaag de dag nog steeds vinden het moeilijk te geloven dat een merk dat al jaren vervaardigde de Atos, vandaag de dag is in staat om het concipiëren van het interieur. Ik spreek niet alleen het ontwerp, maar ook de kwaliteit. Om plastics aanzienlijk verminderd in vergelijking met vorige generatie. Nu veel van die harde en ruwe oppervlakken worden vervangen door goed gewatteerd en afgewerkt met een groot touch en feel materialen.

De 2017 i30 opent een taalfilosofie die geleidelijk zal worden uitgebreid naar andere modellen van het huis

Het is waar dat de presentatie units uitrusten van het hoogste afwerkingsniveau, maar voordat, zelfs niet bij de finish zo hoog, encontrabas dergelijke kwaliteit. Er zijn drie niveaus: Klass, Techno en stijl, plus vijf optionele pakketten: Max, Tech, Sky, Lux en Blue. Het is opmerkelijk dat van de laagste niveaus vonden we een echt goede uitrusting. In feite is het niet meer nodig, maar er is, zoals we detail op het moment. Het is een andere kwaliteit van deze nieuwe generatie technologie. premisse van vitaal belang in de wereld van vandaag.

Binnen de sprong in kwaliteit is opmerkelijk, met een uitstekend gevoel productie

Veel heeft zich gericht op het gebied van veiligheid. Series merken we dingen als rijbaanbehoudsysteem die zeker werkt echt goed, bericht van frontale botsing, camera verkeersbord erkenning, de detector van vermoeidheid en cruise control. Zoals ik al eerder zei, is het niet langer nodig om te rijden. Om dit alles, het centrale display komt in alle versies, behalve dat de toegang tot niveau vijf monochrome inch, terwijl de andere twee is acht-inch kleuren.

Ik zei dat de Hyundai i30 maakt een sprong in kwaliteit afwerking, maar niet vermelden dat het ook ruimer dan de vorige generatie. Het gedeelte waar het meest merkbaar is in de tweede rij. Nu de inzittenden hebben meer beenruimte en het hoofd. Vier passagiers reizen comfortabel, zij het met een vijfde schouder ruimte zal worden gevoeld. Wat romp zijn er 395 liter of meer. 1301 wanneer de achterbank neergeklapt. Is een veel ruimte.

Springende mechanische, Hyundai aanbiedingen drie mogelijke motoren, twee benzinemotoren, een van hen tricilíndrico, en een multifunctioneel diesel die in staat is om te bieden tot drie verschillende machten. Zoals voor paarden betreft, is het aanbod begint op diesel 95 toegang, tot een maximum van 140 nieuwe blok 1.4 TGDI. Dit zal de dagelijkse bereik, maar in de tweede helft van dit jaar, Hyundai wil laten zien dat zich heeft ontwikkeld op het gebied van prestaties. Er zal een Hyundai i30N komen. We hebben al gezien in de testfase. En het zal de zwanenzang van de familie te zijn met bijna 300 pk. Bijna niets.

De bestuurdersstoel maakt elektrische regelingen en de twee voorste verwarmd en geventileerd

Zoals voor transmissies, zal normaal de i30 gekoppeld aan een manuele zesversnellingsbak zien. Maar er is ook een automaat met dubbele koppeling met zeven versnellingen. Het kan alleen worden gecombineerd met de meest krachtige versies van de serie, en de prijs stijgt 1.700 euro de waarde van i30. In de economische afdeling, de Hyundai i30 2017 heeft een vanafprijs van 14.900 euro. Inclusief belastingen en kortingen. Een echt aantrekkelijk rechtop.

2017 Hyundai i30-test

Tijdens de presentatie van de Hyundai i30 2017 had ik de gelegenheid om de meest krachtige varianten van het gamma te proberen. In beide gevallen is de beleving en het gevoel is erg goed. In feite is de nieuwe i30 is een van die auto's die aanvoelen dat ze goed zal gaan, maar ik was verrast door het goede werk van het ontwikkelteam van het Koreaanse bedrijf.

Laatste generatie en liet een goede smaak. Zijn rijgedrag bleef slechts een prima, maar deze keer bereikt opmerkelijk hoog. We zullen zien als het wint uitstekend met de komst van N. starten van diesel is een blok we al wisten, en gebruikt in andere modellen van het merk, zoals de Hyundai Elantra. Voor het specifieke geval van de i30 werking is precies hetzelfde. Het past als een handschoen.

Het instrumentenpaneel heeft niet het risico, hoewel een TFT-scherm wordt geleverd met een heleboel informatie

Het biedt goede prestaties, met een versnelling en royale herstel dankzij een paar van 300 Nm beschikbaar is tussen 1.750 en 2.500 toeren per minuut in het geval van het monteren van de DCT. 280 Nm tussen 1.500 en 3.000 toeren als we kiezen voor de handleiding. In mijn geval werd de automatische versnellingsbak uitgerust, en ik zeg dat ik denk dat een keuze om te overwegen. Je weet hoe je elk paard macht te gebruiken, maar ook als zeer soepel in zijn overgangen. Wijzigingen kunnen achtereenvolgens of door nokken achter het stuur worden.

De waarheid is dat Hyundai een zeer goede balans tussen prestaties en comfort, wat erg hoog heeft gecreëerd. Maar ja, de geluidsisolatie van de cabine kan beter. I30 opent de achterwielophanging en een lichtere en stijvere lichaam. Wijzigingen samen met de set-up, wonderen verrichten in het rijden, want zoals ik al zei, het is echt goed. Zoals gebruikelijk is geworden in de afgelopen merk producten, zoals blijkt uit het testen van de Hyundai Tucson.

Het lichaam is gemaakt van nieuwe materialen, 28 kilo lichter en stijver 20%

We moeten ook rekening mee houden dat alle carrosserievarianten van de nieuwe i30 familie, waaronder de nieuwe fastback om begin volgend jaar te komen, hebben hetzelfde chassis. Wat betekent dat je genoegen moeten nemen met i30N inspanningen. Met dit in het achterhoofd, Het is normaal voor de meeste commerciële versies gaan zo voldoende gedrag. Er chassis en de structuur om meer te kunnen verduren. Ik verzeker u.

Ik zou wedden op de automatische versnellingsbak, maar de prijs is hoog

Hetzelfde gevoel wordt waargenomen met 1,4 TGDI. Zoals ik al zei, het is een nieuwe motor, en ik moet zeggen dat namens hem dat ik graag meer dan de diesel. Het is iets krachtiger, slechts vier paarden, maar het toont lichter. Gayer. En is dat ondanks het feit dat zacht bij vele gelegenheden, kunt u squeeze out genoeg prestaties in een bochtige gebied. Eens te meer de DCT werkt perfect. Een sterk aanbevolen mix, omdat de handgeschakelde versnellingsbak is niet zo verfijnd dan men zou verwachten.

Zoals voor consumptie, de test heeft niet geleid tot de juistheid van officiële gegevens te controleren. Hyundai claimt lage kosten te verkrijgen. In het beste geval is de 1.6 CRDi 95 pk gemiddelde verbruik 3,4 liter per 100 kilometer. In de toekomst tests zullen we proberen om te weten hoe saver de i30 kan zijn. Voor benzinemotoren minimaal energieverbruik wordt door de één-liter drie-cilinder met 4,5 liter per 100 kilometer. In dit geval is de data kost meer om te geloven.

conclusie

De leden geleden lanceerde ik een vraag die moet nu antwoord: Hyundai zal hebben zelfs de almachtige Golf bereikt? Nou ik zeggen dat, hoewel het werk is groot, uitstekend, de Golf is nog steeds boven. Echter, het verschil aanzienlijk kleiner geworden. De nieuwe i30 is een goede keuze voor veel aspecten; kwaliteit van het interieur, ruimte, technologie, gedrag ... maar bovenal prijs. We staan ​​voor een product met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. En dat de Duitse niet aan kunnen tippen. Noch komt, inderdaad.

De nieuwe i30 zal van cruciaal belang voor Hyundai plannen, en er rekening mee dat is gemaakt met hard werken

Hyundai wil een miljoen auto's verkocht in 2018. Op dit moment is het cijfer niet bereikt 600.000 krijgen. In dat harde en moeilijke doel, zal de i30 veel te zeggen hebben. Het is een belangrijk merk pijler. Maar het personeel niveau Als u wilt dat een zeer goed uitgerust voor ongeveer 18-20 duizend euro comprimeren moet je een Hyundai dealer te benaderen te kijken en testen van de i30. Misschien wel je er verlaten met een nieuwe auto, want de waarheid is dat Koreanen zijn erin geslaagd om een ​​product te maken, net als de Golf, het is voor iedereen.

expert Reviews

We vonden meer

  • Quality Improvement
  • gedrag
  • technologie
  • waarde

We vonden minst

  • geluidsisolatie
  • conservatief ontwerp
  • Touch handmatig

Opmerking: 8.0