autotests

Test Nissan Micra 2017 een nieuwe dimensie

In de vijfde generatie Micra ondergaat een radicale verandering. Lager, breder en langer dan zijn voorganger, de populaire Japanse nutsbedrijf inzet voor het ontwerpen, individualisering, technologie en veelzijdigheid. We testten de Micra 2017 in haar internationale presentatie.

De belangrijkste presentatie in 2017. Nissan zijn dus gedefinieerd op basis van de Japanse automaker persevenement waar ik kon weten de vijfde generatie van zijn populaire nut. de nieuwe Nissan Micra Het wordt bereid geïnterpreteerd één der referentiesegment B. zijn

Hiervoor is de Micra toont de hoogste evolutionaire sprong in de drie decennia van het leven dat meer dan 3,5 miljoen stuks in Europa verkocht. Het veranderen van deze generatie interne code K14 is zo sterk, dat de aandelen niets met zijn voorganger, dus met meer recht dan ooit kan zeggen dat het een compleet nieuw model.

In zijn debuut op de Paris Motor Show 2016 trok hij de aandacht voor zijn fris en jeugdig design geïnspireerd door de Nissan Sway Concept. De Japanse is lager, breder en langer dan zijn voorgangers, tot een lengte van 4,00 m die niet minder dan 17 cm boven het vorige model.

Volledige LED-koplampen zijn een keuze van de afwerkingen N-Connecta
en Tekna (350 euro)

Om de smaak van de klanten hit in het oude continent, deze nieuwe Micra Het is ontworpen en vervaardigd in Europa. Concreet komt het in de fabriek die Renault heeft in Flins (Frankrijk), waar de Clio ook wordt geproduceerd als gevolg van de succesvolle Renault-Nissan Alliantie.

Kleurrijke buiten en binnen

Dynamische strakke lijnen zijn een succes, waardoor de Micra in een van de meest verleidelijke nut het moment zoals we zagen in zijn presentatie op Dubrovnik (Kroatië). In zijn beeld wijst op V-motion grille, de boemerang-vormige lichten, verborgen handgrepen van de achterportieren en de C-stijl vormgegeven om de indruk van drijvend dak te creëren. Zeer schuine voorruit en achterspoiler geïntegreerd aërodynamische toont het grote werk dat is gedaan, resulterend in een Cx van 0,29, de beste in de categorie.

Een van de sterke punten van de Japanse fabrikant is de talloze aanpassingsopties. 10 carrosseriekleuren, contrasterende kleuren op spiegels, sierlijsten, afwerking en banden, diverse soorten vinyls vijf bekledingen en drie kleuren voor het dashboard van de Micra beloften tot 125 mogelijke combinaties om een ​​eenheid te creëren met onze eigen stijl.

De buitenkant kunnen worden aangepast met behuizingen voor spiegels, trim op de bumpers, sierlijsten,
inserts velgen en vinyl met verschillende motieven

binnen, de sprong in kwaliteit is onmiskenbaar. De voorzijde van het dashboard heeft een trim kleur leer zijn. Het bovenste deel is van zacht materiaal, terwijl de harde kunststof is beperkt tot de onderste gebieden, die minder zichtbaar zijn. Nissan model hebben een praktische aanpak en er zijn veel gaten verspreid rond de cabine voor het legen van zakken. De handschoen heeft een hoge capaciteit (10 liter) hoewel de dekking keldert te openen, een detail dat zorgvuldiger had kunnen zijn.

In de nieuwe Micra inzet van technologie is opmerkelijk. Afhankelijk van de uitvoering kunnen we elementen van superieure segmenten, zoals camera systeem 360 met een bovenaanzicht uitrusten, een functie van de herkenning van verkeersborden, de assistent-lampjes op korte / lange weg, het besturingssysteem dode hoek, alert onvrijwillige verandering van rijstrook of smart anti-collision voorzijde met het systeem voetgangers herkenning.

De beschikbaarheid van deze elementen is afhankelijk van de finish. De 2017 Nissan Micra heeft vijf uitrustingsniveaus: Visia, Visia +, Acenta, N-Connecta en Tekna. De Visia afwerking autodescarta als een redelijke optie ontbreekt elementen, zoals airconditioning of radio. Als de begroting het toelaat we wedden waard afwerking N-Connecta en Tekna.

Het dashboard kan gaan in drie kleuren: Blue Power, Energie Inspirerend Oranje en rood

Omdat het een model dat apparatuur beschikt, onverklaarbare wijze kan niet leiden elektrische achterruiten in een versie, zelfs niet als een optie, met behulp van de klassieke hand crank. In de voordeuren als er elektrisch bedienbare ramen, maar de bestuurder kan slechts één druk op de knop.

Onder de overvloedige kit benadrukt new Personal Bose sound system, ontworpen door audio gespecialiseerd bedrijf in samenwerking met Nissan. Uw inzet is vooral gericht op de bestuurder omdat het systeem heeft zes luidsprekers, waarvan er twee zijn geïntegreerd in de hoofdsteun van de bestuurder om een ​​te krijgen en meeslepende surround sound-ervaring. Terwijl ik vond de geluidskwaliteit is uitstekend en je kunt concentreren op de bestuurder of de hele passagiersruimte gepersonaliseerd door Bose PersonalSpace regulator geïntegreerd in het multimediasysteem controle.

De hoofdsteunen integreert twee nieuwe speaker audiosysteem van Bose Personal

deze Infotainment NissanConnect Het omvat een centrale kleurendisplay 7 inches. Voegt meerdere functies en de interface, hoewel de resolutie is nog steeds onaantrekkelijk. Een van de mogelijkheden is vermeldenswaard spraakbesturing Siri van Apple carplay, en kunnen toepassingen om onze smartphone te beheren. Tot nu toe, dit systeem is niet compatibel met Android Auto.

Hoe zit het met de bewoonbaarheid? Het stuurwiel zal zitten zeer laag en Het is heel makkelijk om een ​​goede rijhouding. De voorstoelen zijn zeer comfortabel met een zachte en een uitstekende contour verzamelen en het lichaam van de inzittenden medium of kort. De hoogste kan een back-up van het missen van een hogere nemen.

Foto 1 - Foto Nissan Micra 2017Foto 2 - Foto Nissan Micra 2017Foto 3 - Foto Nissan Micra 2017Foto 4 - Foto Nissan Micra 2017

Nissan Micra Foto's 2017

De achterbank bieden goede langsruimte. De headroom maakt passagiers vinden maximaal ongeveer 1,75 m en de breedte niet uitnodigen voor een derde inzittende in de achterbank. De rugleuning vouwen in een 60/40 om lading te breiden tot 1.004 liter. Met vijf operationele pleinen, de stam volume 300 liter.

Aan het begin van hun marketing zal worden aangeboden met een kleine driecilinder benzinemotor turbo 0.9 IG-T en 1,5 dCi turbodiesel, beide met 90 pk en gedeeld met de Renault Clio onder de Alliance. Een paar weken later het assortiment wordt uitgebreid met atmosferische benzinemotor met 73 pk bescheiden 1.0. In alle gevallen is de overdracht wordt toevertrouwd aan een 5-versnellingsbak, ook afkomstig Renault. We zullen moeten wachten tot 2018 om versies met automatische transmissie te nemen.

Voor de eerste keer dat de Micra het camerasysteem 360 bereikt

Motoren, transmissies en een aantal mechanische onderdelen komen uit de Renault-Nissan Alliantie, maar het platform niet. De Alliance nog aan het ontwikkelen zijn modulaire basis voor het B-segment, CMF-B-platform, zodat 2017 Micra is gebaseerd op de Nissan V platform, waarin ik al gebruik van de vorige generatie, maar het is goed bijgewerkt en verbeterd.

In maart, de twee mechanische 90 pk bewijs niet bijzonder verfijnd zijn aangezien beide een opvallend grote sonoriteit en doorgeven wat trillingen. Maar ze zijn bevredigende dynamische vlak, waardoor het nut Nissan solvabiliteit bewegen in elke situatie.

De nieuwe Nissan Micra 2017 is nu al de prijzen in Spanje: verkrijgbaar vanaf € 13.500

De diesel versie is de meest aansprekende, tonen meer verve ondanks het feit dat geen groot verschil in prestaties met de optie van benzine. Daarnaast is de consumptie in deze touchdown gebeurtenissen suggereren dat is het gemakkelijk om te verliezen 5 l / 100 km met de 1.5 dCi, hoewel onze routes door de Kroatische wegen gewoon verder door stedelijke grondgebied. 0.9 IG-T, ondertussen, gedwongen om te spelen lange ontwikkelingen veranderen als we willen om hun potentieel te uiten en de consumptie was ongeveer 6,5 l / 100 km.

De met leer beklede multifunctionele stuurwiel heeft een mooi ontwerp, maar de diameter van de ring is een beetje groot. Little richting zendt informatie naar de bestuurder wat gebeurt er onder de wielen, situatie blijft enig vertrouwen bij het maken van een vreugdevolle rijden bochtige wegen. Jammer omdat weergegeven edele reacties en monteert een Actieve controle Trazada, een systeem dat voorkomt onderstuur in bochten.

Te koop vanaf 13.500 euro

Samen met dit systeem, de nieuwe Micra omvat ook de Actieve beheersing van Calzada, technologie die verticale beweging en stampen van het voertuig beperkt op ruwe oppervlakken. Het resultaat is een goed rijcomfort omdat de suspensie niet droog op elk moment, maar Laat merken de onvolkomenheden van asfalt met lichte, maar constante trillingen. Beide Active Control Active Control Trazada als Calzada zijn technologieën die in de Nissan Qashqai en X-Trail voorheen alleen beschikbaar waren.

Kortom, de nieuwe Nissan Micra 2017 Het is een evolutionaire sprong in elk opzicht geweest. Hij heeft gewonnen in de aanwezigheid, kwaliteit, persoonlijkheid, veelzijdigheid en technologie, en nu heb ik U kunt concurreren op voet van gelijkheid met de meest populaire en beste auto's in zijn segment. Sinds december orders voor de nieuwe Nissan Micra, waarvan de eerste eenheden zal de Spaanse dealers bereiken in maart kunt plaatsen.

expert Reviews

We vonden meer

  • originele ontwerp en aanpassingsmogelijkheden
  • Beschikbare veel veiligheidsuitrusting en comfort
  • Low Power dCi motor

We vonden minst

  • Manual ruiten achter
  • Trillingen van de motoren 90 pk
  • Prijs hoog tarief

Opmerking: 7.9