autotests

Test NX 300h Lexus F Sport: rijdynamiek en consumptie (deel II)

Terwijl belooft een zeer laag brandstofverbruik is geen kampioen van besparingen. In vergelijking met een concurrent benzine, zal er groot verschil in de stad, maar een diesel weg die je kunt doen "best". In rijeigenschappen, het is een ander verhaal.

We blijven de te analyseren Lexus NX 300h, dat ondanks het feit dat de sportieve versie van de serie, heeft precies dezelfde mechanische configuratie die hun broeders variëren. Het is een 2.5 benzinemotor, Atkinson-cyclus met 155 pk, bijgestaan ​​door twee elektromotoren. De achterste motor levert vierwielaandrijving.

Alle NX 300h zijn gecombineerd 197 pk, 4x2 en 4x4 zijn

Lexus dieselmotoren af ​​te sluiten en heeft niets in haar catalogus. Deze versie is geroepen om te concurreren met de diesel SUV concurrentie, zoals Audi Q5 2.0 TDI of BMW X3 xDrive20d. Echter, het verbruik is niet per se lager, hoewel we spreken over een goedkeuring van 5,3 l / 100 km benzine, in dit geval.

Tijdens onze test, waren we in reserve na 610 km, ongeveer 7.8 l / 100 km gemiddeld. Het beoefenen van een vlotte rit, met een maximum toegestane maximumsnelheid computer was gemiddeld ongeveer 6 en de 6,2 l / 100 km. Meetfout is opmerkelijk computer, ongeveer een liter minder. Ons resultaat samenvalt bijna met de Amerikaanse goedkeuring van dit model.

NX 300h een elektrische motorbenzine de vooras en een achterwielaandrijving elektromotor. Nr schacht verbinden van de assen

Het grootste potentieel voor het opslaan van Lexus Hybrid Drive technologie is in stedelijke gebieden, zoals elektrische tractie langer duurt en de werking van de benzinemotor bijna gehalveerd. Maar als we de weg prestaties vereisen, het voordeel is niet zo duidelijk. We zullen niet gaan korte termijn die macht, alleen een beetje meer lawaai.

Circular elektrische modus is een genot, kan er geen diesel concurreren met die

In de test allerlei rijden combineert, agressieve bergpassen de snelweg en ontspannen conventionele wegen. Minimale besteding Ik heb weten te krijgen is geweest 4,5 l / 100 km volgens computer, bijna goedkeuring waarden als je telt de meetfout. Ja, ik verduidelijken dat ging het bergafwaarts en niet naar 110 km / h te overschrijden.

Tot 80 km / h, dan kunt u circuleren 100% elektrische modus, en als we eisen weinig stroom. Als de benzinemotor is uitgeschakeld en kan niet worden ingeschakeld, zullen we een groen licht te zien op het dashboard dat "EV" zegt. Elektrisch bereik in niveau is niet groter dan 2 kilometer meestal is een zwaar auto. In plaats daarvan, met een langere daling, kunt u een paar meer te maken, als de bestuurder domineert de route en anticipeert op alles.

We zien de nokken te veranderen, sportpedalen, shifter en aan uw linkerhand, de selector wielen rijden modes

de instelwiel Hiermee kunt u kiezen vier rijmodi, De meeste bestuurders de voorkeur aan de weg normaal. De stilste zullen kiezen "ECO", met een minder gevoelige accelerator, kunstmatige geluid (ASC) offline en een lager verbruik van de airconditioning. Laag verbruik als de bestuurder zich op dezelfde manier, als niet, nee.

Als we willen meer actie, we kiezen "SPORT", een bord met de klassieke instrumenten (teller in plaats van de potentiometer) en rood geverfd. De kunstmatige geluid wordt een beetje meer aanwezig, en het gaspedaal wordt gevoeliger. mode "SPORT +", Additionele selectieve demping (AVS) exclusief F Sport wordt het meer dynamische, hoewel ik niet een groot verschil gemerkt hebben.

Het is moeilijk om de batterij op te vullen, zelfs tot een haven

Daarnaast hebben we de "EV-modus", Het is mogelijk een groter gebruik van elektrische voortstuwing, ten koste van het verspillen van de batterijen voordat u. Het is een kleine elektrische versnelling toegestaan ​​zolang de batterij mogelijk maakt en stedelijke snelheden. Deze modus moet zorgvuldig worden gebruikt, kan het contraproductief zijn als te laag is, is het opladen om benzine te herstellen, is er geen stopcontact.

dashboard modus "ECO" en normaal. modes "SPORT" de linker knop wordt een toerenteller rood geverfd.

Net als alle hybriden van het merk, toen we til de gashendel herstellen energie voor de batterij. Als stappen op de rem soepel, zullen we de teruggewonnen energie te verhogen, en de auto vertraagt ​​vóór, met de potentiometer leren we gedoseerd remmen zij het effectiever te maken. Als u doorgaat met het indrukken van het pedaal, en treden in werking op schijfremmen: voor die langer duren dan een diesel concurrent.

Normaal gesproken is de benzinemotor voelt zich niet, en wanneer het begint en stopt is niet waarneembaar voor de gemiddelde bestuurder. Ja, je zal haar aanwezigheid merken wanneer we krachtige acceleratie te eisen, of bij het oprijden van een helling verlengd. Het geluid is niet onaangenaam, maar in tegenstelling tot de stille operatie die heeft.

De kunstmatige geluid niet te vergezellen de eigenlijke motor, en kom naar overlappen

Terwijl we het over bijna 200 pk, is de perceptie van de versnelling niet van plan zeer intens over de manier waarop de versnellingsbak is een te zijn epicyclische planeetwiel. Hoewel er om te schakelen, het is echt maar één manier om het behoud, dat maakt de benzinemotor niet vanzelf gaat draaien, zelfs als "we verminderen" controleren. Voor beter of slechter, het is niet een conventionele versnellingsbak. Wat het doet is het herstellen van hoge snelheid en vrijgegeven.

Schijfremmen kan heel klein lijken, maar ze effectief zijn. Meestal de auto remmen door elektromotoren, het gebruik van schijven en pads sterk verminderen

Met een gewicht teneinde maart meer dan 1,8 ton, Het is een zware wagen. Versnelt tot 100 km / h in 9,3 seconden, een salon 150 pk, en de maximumsnelheid is beperkt tot 180 km / h om technische redenen. Interessant is dat de snelheidsbegrenzer wordt vastgesteld op 260 km / h, heeft iemand begrijpen?

Bochten nemen, als we willen snel te gaan, moeten we lichtvaardig omdat betreden stabiliteitscontrole erg indringend en kan abrupt remmen van een wiel, zodat we snijden de pret. U kunt niet op, maar vanuit stilstand tot 50 km / h. Het lichaam is niet overdreven swing, de schorsing is durita, maar dit is niet een sportieve het ziet ernaar.

Met all-wheel drive, het heeft een goede tractie zelfs op een track met een beetje modder, maar op de weg met goede weer maakt het moeilijk te rechtvaardigen. Een van de voordelen van het hybride systeem is dat het zo langzaam als u wilt verplaatsen, zowel in de elektrische modus als de benzinemotor op, door de specifieke kenmerken van de transmissie.

Zie je iets in de spiegel, op zijn minst, legt. Het is wat ontwerpers wilden agressiviteit te zenden. LED-koplampen zetten 's nachts in de dag, dankzij veel

de "gratie" auto's als de NX 300h is dat ze hoog en geven een psychologische gevoel van veiligheid. Dan is de weg meer Gastón, onhandig en zwaar als een saloon, remmen erger en slechtere prestaties. Ik heb echt genoten van hun grote spiegels maken een beheersing van wat er achter de auto, zelfs voertuigen in de dode hoek, zoals de F Sport Je hoeft niet sensoren te worden herinnerd aan die moeten.

Zoals roader, ik herhaal ... niet geschikt

Of bewegen door een glad spoor zonder hobbels of stenen, of liever niet van de weg: het is als een sedan, maar met meer hoofdruimte. Als u winterbanden de zomer weg en, zoals elke sedan. Hoe dan ook deze prenten zijn ook overdraagbaar aan de meeste van zijn concurrenten, niet dat ik wil cebarme met Lexus.

De NX 300h F Sport Het is in wezen afbeelding van een auto, Het is sportiever dan normaal NX 300h verreweg de suspensie harder en emuleert (of tracht te emuleren) het geluid van een V8. Bovendien beschikt de top-end apparatuur, die niet esthetiek heeft F Sport, maar een meer discreet.

Als we kijken naar de onderkant van de NX 300h vonden we dat niet bedoeld is om de weg af te sluiten. De brede wielkasten en zwarte plastic beschermingen zijn gewoon rekwisieten, het is wat de klant wil dit segment zo absurd als het lijkt

In de volgende aflevering, we eindigen ...