autotests

Test Ford Ecosport 1.0 EcoBoost Titanium S (III) Evaluatie en conclusies

We inventariseren wat de Ford EcoSport biedt ons de meest krachtige motor, sportophanging en de complete uitrusting. Ben je klaar om rivalen B SUV? Is het beter om een ​​partij of een B-MAX? Laten we eens kijken.

Zodra we aspecten van leefbaarheid, comfort, prestaties en het verbruik hebben gezien, moeten we rekening houden met andere factoren. De EcoSport is bekritiseerd omdat hij een auto die is ontworpen voor de opkomende landen (Zoals Brazilië of India) en onder de verwachtingen van de Europese klanten. In feite is de EcoSport niet verkocht zo goed als Renault Captur, Nissan Juke, Peugeot of Opel Mokka 2008.

Ford maakte een aantal verbeteringen op dit model in 2015, het toevoegen van meer isolatie, het toevoegen van enkele chroom en het veranderen van het uiterlijk van sommige kunststoffen. Ze blijven hard als rotsen. Ik vond duidelijke gebreken afwerking laat veel te wensen over, het niveau van de slechte kwaliteit interieurs van de Chrysler en Dodge van DaimlerChrysler tijdperk.

De stijlbekleding, bij de kruising met het dashboard, heeft een grote speling, alsof hij niet goed had past het stuk (zie gallery). Is hetzelfde in het kunststof deksel over meer dan de spiegel, het verbergen van een sensor, het niet past. De auto was volledig nieuw en Motor.es als eerste medium om dit apparaat te testen. Ik heb ook gemerkt dat een cricket dat leek uit het dashboardkastje of onder het dashboard te komen, whew was het weer!

Het kan heel vergelijkbaar binnen de partij lijken, maar het is een stap terug in de kwaliteit

Een niveau van kwaliteit, in die zin, teleur. Om eerlijk te zijn, zou het moeten controleren of u zich goed zichtbare gebreken aan andere eenheden EcoSport Ik wil niet zeggen dat al in de fabriek dus kom maar natuurlijk ben ik verbaasd dat je de kwaliteitscontrole zo duidelijk gebreken hebben doorstaan. In feite is een sticker op de voorruit kijkt "Ford Quality"Is het niet ironisch?

Voor verandering heeft een rubberoppervlak kleefstof die is goed om de mobiele telefoon te verlaten, zodat het niet storend trillingen, en dus onder meer bochten veroorzaken. Het lijkt niet erg betrokken. Het vestigt ook de aandacht eerste generatie maakt gebruik van SYNC. Deze eenheid had geen ondersteuning voor Spotify, of Glympse of Aha, noch Kaliki.

Ja, de stereo klinkt geweldig-gelet op het segment waarin we're- en kunststof auto-ondersteuning hoog volume zonder de indruk te springen de schroeven met de bas. En in alle eerlijkheid moet ik zeggen dat de motor is bijna onhoorbaar snelweg als het niet vol gas, is het relatief rustig en isolement, ja, dat blijkt.

Lederen zetels / zwarte stof

Laten we eens kijken naar andere praktische aspecten. De stoelen zijn deels bekleed met leder, de rest is textiel. Ze geven een goed gevoel, maar natuurlijk, met warm weer en korte mouwen, ging net als bij elke lederen zitting. Als we het uiterlijk van de hardheid van de schorsing te vergeten, de stoelen zijn comfortabel, en de achterste stoelen kunnen reizen en slapen, zelfs als ze zijn een tikkeltje verticaal.

Legroom daar boven genoeg de voorste inzittenden niet oncomfortabel zijn voor de achterste inzittenden speling. Andere intrigerende detail, er geen opening die goed past bij een fles meer dan 1,5 liter, zijn meer bedoeld voor blikken of flessen.

In de voordeuren er opslagcompartimenten, Ze zijn diep in lengte, dus het kan een draagbaar paraplu of middelgrote voorwerpen uit de buurt van nieuwsgierige ogen te verbergen. Immers, met uitzondering van de handschoen, geen compartimenten meer met deksel. Op het hoogtepunt van de linker knie van de bestuurder is een beetje guanterita, met ruimte sleutels, een pak van snuiftabak of garagedeuropener.

elektronisch dimbare - Om de speling er acht met het deksel bovenaan kunststofdak betreft imperial

op vaardigheden "SUV" de EcoSport, Ik heb gewoon aangeven dat uw hoofdruimte mogelijk maakt om kleine hellingen overwinnen zonder angst voor het aanraken van de laag, 190 mm met deze motor en sportonderstel. Bovendien benzine een beetje meer gemak in die zin dat de behuizing hoger is dan diesel, er 30 mm spleet. Het is niet bedoeld voor het rijden off-road gaan dan en hebben een hoge invalshoeken en output beter dan een Fiesta.

Het heeft geen hulp nodig om uit de weg hebben

Goodyear banden zijn EfficientGrip, de beste in de markt in termen van balans tussen prestaties, het brandstofverbruik en de kilometervergoeding duur maar Ze zijn te gaan over de weg. Punctueel kunnen grip verliezen op gladde oppervlakken minimaal wanneer het gaspedaal niet is toegediend zorg. Maar er gebeurt niets, het ESP snel handelen. Andere banden kunnen goed presteren in de winter zelfs met alleen voorwielaandrijving.

Want onheilzame of zelden first-time chauffeurs, zal geruststellen hen weten dat heeft hill start bijstand. In de kustplaats we frequent, met grote hellingen en meerdere STOP-, staan ​​uw grond en oversteekplaatsen in slechte plekken, is het zeer gemakkelijk om de auto te starten zonder te laten vallen zelfs een centimeter. Geen behoefte om een ​​virtuoos hanteren van de pedalen zijn. Ja, koppeling, over het algemeen het vereist enige vaardigheid om soepel rijgedrag zijn.

Ford SYNC eerste generatie. In het testexemplaar had geen AppLink

Om samen te vatten, Ik beschouw de Ford EcoSport is lager dan wat ze hun rivalen bieden Europese constructie. Misschien als de productie begint in Roemenië volgend jaar Ford beslist om haar kwaliteitsnormen te harden. Ik heb niet gezien de afwerking gebreken, zodat geen van haar Europese rivalen. De uitrusting is ook achter, Je kunt niet in aanmerking komen voor veel dingen, zoals geavanceerde beveiligingssystemen.

Pricewise Ik zie niet in waarom je moet meer dan 16.000 euro (volgens Ford.es) betalen bestaan ​​voor deze auto de Focus, niet is en niet Eco Sport. De compacte is comfortabeler, is het beste resultaat heeft betere stam, is breder, rijdynamiek is veel beter, en te zeggen dat je minder eet. In de test van 125 pk overtrof Ecoboost Focus 600 kilometers zonder reserve (met 160 extra marge km), en een reservoir ongeveer even groot. Nope!, Werd ze uitgevoerd minder belast en minder veeleisend, maar het is een grotere auto.

Wie zou kopen een EcoSport te moedigen? Wie houdt van de esthetiek van dit type auto of de voorkeur aan een iets hoger dan normaal te gaan; er zijn die meer subjectieve veiligheid geeft, ik denk het niet. Om volledig objectieve redenen, het is wat ik al eerder zei, er is geen plek waar om hem te vangen. Beter om een ​​Trend of Titanium met een normale ophanging kiezen, zelfs met deze motor, en kan kiezen Titanium S met minder krachtige motoren (als dat is het probleem).

expert Reviews

We vonden meer

  • Besteedt weinig of we maken het gemakkelijk
  • Meer interieur capaciteit dan de Fiesta
  • Mogelijkheid om ruimte voor bagage te maken

We vonden minst

  • gedrag "sport-" Het is niet zo
  • Kwaliteit interieur, een onderwerp dat nog steeds hangende
  • justito Porter

Opmerking: 6.5