nieuws

plug-in hybrides, niet alle voordelen

Fabrikanten steeds gericht op hulpprogramma bastaard trainen als tussenstap tussen conventionele motor en alle elektrische. Voor nu verkochten ze in bescheiden volumes voor zijn hoge prijs, maar beginnen aantrekkelijk in sommige gebieden te zijn.

Volkswagen Passat GTE

Als we spreken over hybride auto's, zijn Toyota en Lexus duidelijk domineren de wereldmarkt. Het streven naar technologie die elektromotor en benzinemotor combineert begon in de jaren '90 en droeg haar eerste vruchten in 1997. Tegenwoordig zijn deze twee merken loop naar de 10 miljoen stuks verkocht, breken alle concurrenten.

Premium fabrikanten, hebben Lexus concurrenten geprobeerd met weinig succes tot die formule repliceren, met een lage omzet en modellen die niet hebben overleefd in de markt. Op het moment analyseren we of Lexus had gelijk met zijn aanpak, vanaf 2015 is onbetwistbaar ja. Lexus nog steeds na te denken over conventionele hybrides, terwijl hun concurrenten niet. Non-plug-in hybrides worden weggegooid door de concurrentie.

Het fundamentele verschil tussen beide technieken is dat er geen plug-in hybride energie terug te winnen in beweging en stop meer capaciteit en afhankelijk van de voeding (batterij vullen hun beweging zeer moeilijk). Door het hebben van grotere accu, plus alle laadsysteem, ze zijn uiteraard duurder. Geen plug-in hybride is beschikbaar voor minder dan 30.000 euro, eerder ze beginnen bij 40.000 euro.

Twit ingevoegd: 765549275698847744

Kijk eens naar deze vier verhalen die BMW is het bevorderen. Het is de user experience normale mensen en het huidige niveau, Voorwaar adquisitivo- die hebben geprobeerd vier maanden de plug-in hybride modellen end merk, de BMW IPerformance. Iedereen het erover eens dat de technologie is blijkbaar boeien zonder enige schuld.

Om meer wiskunde doen om hun vorderingen absoluutheid te ondersteunen

Bijvoorbeeld, als we vergelijken met de BMW Active Tourer 225xe IPerformance (224 pk) met 225i (231 pk) benzinemotoren en 220d (190 pk) in diesel, rekeningen in de act want er is een verschil belachelijke prijs, net iets meer dan 39.000 euro per model. Een paar kilometer niets te dag te doen in elektrische modus, brandstof bill en beats benzine en diesel equivalent.

Een ander ding zou zijn om de stekker te vergelijken met een huidige model, de BMW 218d Active Tourer (150 pk), die 8.450 euro kost minder. Om een ​​heleboel kilometers te doen in elektrische modus om een ​​dergelijk prijsverschil te compenseren. Voor een gebruiker die 100 kilometer per dag op de snelweg de aflossingsperiode de levensduur van de auto kon overschrijden zou maken, zonder het aanpakken van storingen.

Hoe minder kilometers worden gemaakt met gebruikelijke brandstoffen -Petrol bij meer BMW- loont plug-in hybride, mits vergeleken met een volledig vervangingsmodel. De kosten van het opladen van batterijen is minder dan elke keer één euro, zonder het voordeel van een korting op elektriciteit, en met die tientallen kilometers ze zijn gemaakt.

Audi A3 Sportback e-tron

Bij Audi A3 e-tron (Plug, niet meer gedrukt) wordt was het aanbieden van meer dan 40.000 euro, met 204 pk gecombineerde kracht. Het kan worden beschouwd als een alternatief voor de 2.0 TFSI quattro (190 pk) met automatische transmissie, of de 2.0 TDI quattro (150 pk) met versnellingsbak. De TFSI is 5.000 euro goedkoper, de TDI bijna 10.000 euro goedkoper. Accounts ga niet hier. Bekijk onze langlopende test van dit model.

In sommige gevallen kunnen we het voordeel van de all-wheel drive toe te voegen in een hybride plug-in

We gaan het enige generalist merk dat biedt nu plug-in hybride, die Mitsubishi. De SUV Outlander wordt geleverd als plug-in hybride, de Outlander PHEV, 203 pk en tevens energie en nabij de 39.000 euro. Laten vergelijken met een benzine of diesel gelijkwaardige niet even met automatisch.

200 MPI benzinemotor beschikt over 150 pk, zoals de 220 DI-D diesel; Ja, de benzine is alleen voorwielaandrijving. Diesel automatische vierwielaandrijving bijna 6000 euro goedkoper dan de Outlander PHEV en automatische benzine voorwielaandrijving bijna 14.000 euro goedkoper. Greenpeace vergeef me, maar niet veel zin, rekenmachine in de hand, koop de plug-in hybride honderdduizenden kilometers.

Volvo XC90 T8

Maar we zullen niet waarderen het allemaal in koud nummers, kunnen we overwegen andere voordelen plug-in hybrides als hun administratieve overweging nulemissievoertuigen (Hoewel dit gebeurt alleen in een beperkte tijd). In sommige steden kunt u parkeren zonder te betalen voor het parkeren meter, kunnen ze toegang krijgen tot de Bus VAO van A-6 en krijgen korting op sommige tolwegen.

Deze vraag stimuleringsmaatregelen zal er altijd zijn

Wanneer een aanzienlijk deel van de vloot om te verhuizen naar alternatieve aandrijfsystemen zal die bevoorrechte status te verliezen en zal beginnen aan dezelfde beperkingen als anderen, of een minder hebben. Zo kan het kan circuleren in hoge dagen vervuiling (pre-2008 diesel niet), maar niet voor het parkeren in blauwe zone.

Nu is het, zonder twijfel, meer comfortabel om rond bepaalde plaatsen met een auto sticker met de blauwe achtergrond van de DGT, die elektrische identificeert, plug-in hybrides en waterstof brandstofcel. We zullen moeten beoordelen in de toekomst die lopende uitkeringen niet eeuwig zal zijn, worden ze gekoppeld aan een kunstmatige stimulering van de vraag.

Panamera S e-Hybrid

Plug-in hybrides zijn een goede keuze voor diegenen die bewegen in stedelijke / voorstedelijke regelmatig gebruik, met weinig of geen gebruik van de verbrandingsmotor, en de families van bepaalde koopkracht (gemiddeld-hoog) of bedrijven die van plan was om een ​​groter bedrag te besteden in bedrijfsauto's. Kan rationeler voor commerciële LPG compact een plug-in hybride Premium, bij beetje aan laatstgenoemde verbruikt.

Een middellange en lange afstand, plug-in hybrides normaal hybride auto's die iets meer gewicht in batterijen en laadsystemen dragen. Gehomologeerd verbruik van minder dan 3 l / 100 km zijn een tease zo niet uitleggen waar dat cijfer naar buiten komt. De goedkeuring wordt gedaan binnen een paar kilometer, de conventionele motor wordt nauwelijks functioneert, hebben geen wetenschappelijke validiteit afgelopen 100 kilometer.

Binnen enkele maanden of een paar jaar zullen we zien plug-in hybrides van de PSA, Hyundai, Ford, Volkswagen ... Elke minder fabrikanten inzetten op non-stop, Toyota / Lexus wordt met rust gelaten. Er is geen betere technologie dan andere, maar dan niet geschikt voor elk type gebruik, en rekening houdend met het beschikbare budget. Vergelijk een plug-in hybride (meestal high-end) met een benzine of diesel toegang zinvol vanuit financieel oogpunt, ten minste op korte en middellange termijn.