nieuws

Wat is er gebeurd met intrekbare koplampen? (II): Soorten koplampen

We gaan verder met de speciale op de intrekbare koplampen. Na het horen van de eerste modellen te gebruiken, vandaag zullen we praten over de soorten koplampen die meer werden gebruikt, en zie video voorbeelden van hoe getransformeerd. Deze lampen kunnen worden ontworpen in vele opzichten, was er geen standaardisatie en elke fabrikant kan heel verschillende ontwerpen en technieken te gebruiken.

Camoufleerbare lampen werden in hun ontwerp en de werking gevarieerd, elk model had zijn eigen visie en sommige hebben amazing mechanismen voor het vouwen en ontvouwen van de koplampen. De meesten van ons zijn gewoon komen om één of twee typen verborgen koplampen, de meest gebruikte erg. Maar we konden de koplampen verdelen in vier groepen, afhankelijk van welk mechanisme.

intrekbare koplampen

Het is het type koplamp meest bekende en wijdverspreide van allemaal. De vuurtoren is verborgen in de motorkap of vinnen. Wanneer de lichten ze ontstaan ​​"magische" van binnen uit het voertuig nodig. Het is de meest gebruikte in de sport en kan twee of vier koplampen die verborgen zijn. Enkele voorbeelden hiervan zijn de BMW M1 (1979), Mazda MX-5 NA of mythische Kitt, de "Knight Rider".

Laten we een korte video van hoe de koplampen bewegen men zien Mazda MX-5 Eerste generatie:

roterende buitenste

Dit type koplamp Het is blootgesteld te allen tijde. Als het niet noodzakelijk Gebruik achterblijft op het oppervlak van de motorkap, zichtbaar maar aangepast aan de lichaamssilhouet. Enkele voorbeelden van het gebruik van dit type van de koplamp zijn in de Porsche 928 en Lamborghini Miura.

Hieronder zie je een video van hoe herpositioneert de koplampen van een Porsche 928 en als esthetisch.

invisibles

In de andere twee typen verborgen koplampen zien we of intuïtief het oppervlak waar de koplampen zich bevinden. In dit type koplampen zijn bijna onzichtbaar in het voertuig silhouet Ze zijn zeer goed verborgen camoufleren met de rest van het lichaam, comopor ejemplodentro de grille als in de Dodge Charger 1966.

Merk op hoe esthetiek Charger lijken niet in staat om het te veranderen is bevestigd zowel verborgen en getoond wanneer de koplampen te zijn.

Semi-verborgen

In tegenstelling tot andere soorten zijn deze halverwege zichtbaar en verbergen. De bovenste helft van de koplamp wordt beschermd door de kap vizier terwijl de onderste helft altijd blootgesteld. Bij gebruik van de lichten is de "piek" klapt naar beneden als in de Alfa Romeo Montreal (1970-1977) - of neerwaartse zoals in Bertone BMW Spicup (1969) - koplampen volledig wordt blootgelegd.

Zeggen dat ze een "droevige blik"Diehard liefhebbers, maar hebben ook dit soort intrekbare koplamp. In de volgende video kunnen we zien hoe de koplampen zijn ontdekt een Alfa Romeo Montreal en zoals opnieuw verstoppen helft.

Er zijn ook nieuwsgierig gevallen als Cizeta Moroder V16, in het beeld dat dit artikel het hoofd. In plaats van het hebben van een paar beschikbaar vier intrekbare koplampen. Misschien is de bedoeling van de ontwerper was tweemaal exclusieve maar ik denk persoonlijk dat de motorkap is te zwaar lichten te zijn.

de Aston Martin Bulldog niet traag in termen van exotisme. In dit model bleef de koplampen in de carrosserie in het centrum van de kap, welke laatste de dalen naar binnen zichtbaar verlaten een rij van vijf lampen. In dit geval is de koplampen blijven onbeweeglijk te allen tijde.

Maar camoufleerbare lichten zijn niet exclusief voor auto's, was er ook motorfietsen -zoals slinger Ruim 125 Stryker (1983-1986) en Suzuki GSX750S Katana (1984-1985) - en treinen die deze bijzondere manier van het verbergen van koplampen nam.

Wat voor soort camoufleerbaar licht je voorkeur? Wat voertuig dat neem je in de liefde?

Morgen hebben we de speciale het uitleggen van de redenen voor de verdwijning camoufleerbare lichten en te praten indien dit mogelijk of haalbaar is koplampen vandaag

Hoofdstuk index:

  • Wat is er gebeurd met intrekbare koplampen? (I): Inleiding, eerste verschijning en giek
  • Wat is er gebeurd met intrekbare koplampen? (II): Soorten koplampen
  • Wat is er gebeurd met intrekbare koplampen? (III): verdwijning en huidige levensvatbaarheid