Motorsport

Ganassi IndyCar kondigt verrassingen en Ed Jones als tweede bestuurder

  • De Emirati bestuurder Scott Dixon zal begeleiden in 2018 na een opmerkelijk debuut seizoen in Dale Coyne Racing.
  • Rookie van het jaar en de derde in de Indianapolis 500 in zijn eerste deelname.
  • Alle zwembaden wees naar Brendon Hartley tot het debuut van Nieuw-Zeeland in de Formule 1.

In een onverwachte wending, heeft Chip Ganassi Racing aangekondigd dat Ed Jones zal de bestuurder van de tweede auto voor de 2018 IndyCar seizoen, Tony Kanaan na het beëindigen van zijn contract en teruggebracht van vier naar twee auto's met geen stoel verliet Max Chilton en Charlie Kimball. De verkiezing komt na het team desechase optie Felix Rosenqvist voor hun contractuele verplichtingen Formule E met Mahindra en dat Brendon Hartley sprong naar voren als de belangrijkste optie voor zijn debuut dient te gebeuren in de F1 met Toro Rosso.

Op 22, de piloot van de Britse ouders, maar geboren en getogen in de Verenigde Arabische Emiraten, ontvangt de grote kans van zijn carrière na een opmerkelijk debuut seizoen in de IndyCar met Dale Coyne Racing, zijnde Rookie of the Year (en slechts één volledig seizoen play) tot en met 14 eindigen in het algemeen klassement. Ondanks een bescheiden einde van het seizoen, die samenviel met de economische neergang van zijn team, de hoogte van Jones aangekomen bij de Indianapolis 500, waarbij, na de kwalificatie elfde, een succesvolle strategie en een goed tempo kon hij derde eindigen, Pas na de winnaar Hélio Castroneves en Takuma Sato.

Foyt nieuwe revolutie in geen van beide Conor Daly en Carlos Muñoz vernieuwen

Jones heeft gespaard geen lof voor zijn nieuwe organisatie en de nieuwe mogelijkheden die de wijziging luidt als volgt: "Chip loopt een van de grootste en beste race teams in de wereld en, net zo belangrijk, is een bewezen winnaar in elke categorie waarin het concurreert, van Le Mans naar Indianapolis. Ik wil snel fit te zijn en leer alles wat ik kan. Ik bij het team op dit moment ooportuno, met als enige Aerokit het resetten van de score, en ze zijn allemaal aan te passen aan een nieuwe formule"

Ook de Emirati piloot, die was tijdens de eerste paar races van het jaar met de voogdij van veteraan Sébastien Bourdais, en moest de auto van het team te trekken tijdens het letsel van het Frans, zal gepaard gaan met een andere tetracampeón als Scott Dixon, die zorgt ervoor dat "Het is een legende in de sport, en hebben de mogelijkheid om uw partner is een geweldige kans".Chip Ganassi, aan de andere kant, is van mening dat Jones "IndyCar is één jaar achter de rug, en is het soort van jong talent dat we naar op zoek waren. We hebben zijn voetstappen nu al een tijdje gevolgd, en we zijn blij om toe te voegen aan onze line-up".

Voorheen Jones begon zijn carrière in Europa met een onopgemerkt door de Formule Renault 2.0. Zij deden het beter in 2013, zijn derde plaats in de National Class van de Britse Formule 3 en, met name, European F3 Open kampioen, waarin hij werd uitgeroepen tot kampioen. Hij ging naar de Europese F3 FIA, die aanvaardbare resultaten verkregen tot een rugblessure dwong hem tot een derde van het jaar missen, afwerking 13e. Carlin handhaafde zijn vertrouwen in hem, en Jones verdedigde het item team in de Indy Lights. In zijn eerste jaar won hij de eerste drie races en werd derde overall vechten voor de titel tot het einde, en in 2016 verlost hij zichzelf steeds kampioenschap de Uruguayaanse Santiago Urrutia overwonnen door twee punten.

Verschillende rapporten wees naar Hartley had de steun van Honda om de sprong naar IndyCar met Ganassi te maken, maar zijn betrokkenheid bij Toro Rosso in Austin, gepland in Mexico en dat het Italiaanse team heeft aangekondigd dat Daniil Kvyat niet meer in te voeren rest van het seizoen met hen, allemaal binnen een week is er een nieuw element in de vergelijking die beslissend had kunnen zijn geïntroduceerd. Jones sprong Ganassi houdt ook in dat Dale Coyne moet een tweede piloot te zoeken te begeleiden Sébastien Bourdais. Conor Daly opties (die vandaag heeft bevestigd dat er nog steeds Foyt), R. C. Enerson of Santiago Urrutia lijkt de meest haalbare, maar, zo is vandaag gebleken, niets is wat het lijkt in de komkommertijd.

foto's: IndyCar Media