Motorsport

Alles wat je moet weten over de Indianapolis 500 en Indycar

Fernando Alonso verbinden met Oriol Servià in het geschil over de 500 mijl van Indianapolis, in motor.es nadert u de fascinerende wereld van de IndyCar en haar vlaggenschip ras, met alles wat je nodig hebt om een ​​andere, unieke en legendarische evenement begrijpen.

We kunnen zeggen, zonder dubbelzinnigheid, dat de aankondiging dat Fernando Alonso zal de Indianapolis 500 te spelen Het is het verhaal van het jaar in de wereld van de motorsport. De tweevoudig Formule 1 heeft de stier bij de hoorns gevat, en vervult een ambitie die eerder had uitgedrukt: steek de vijver en concurreren in een van de meest prestigieuze evenementen in de wereld, speelde met de regels van de IndyCar Series te beginnen na te streven Triple Crown van Motorsport. Het zal dit doen met Andretti Autosport, op bevel van de voormalige Formule 1 en Indycar-kampioen Michael Andretti, en omdat de nummers zijn eigendom van teams (zoals in de Formule 1 tot medidados 90) Het kost je auto 29.

Hoewel zijn populariteit in de Verenigde Staten wedijveren met de Daytona 500, de race NASCAR ster, De Indianapolis 500 is de meest prestigieuze automotive test Amerikaanse wereldwijde. Gemaakt in 1911, vierde vorig jaar haar 100ste editie toe en is vastgelegd als een van de races die behoren tot de bovengenoemde Triple Crown, naast de Grand Prix van Monaco en de 24 Uren van Le Mans. In 2016 geval bracht een record 350.000 toeschouwers gezicht, wie ze verpakt de stands om de honderdste verjaardag te markeren, hoewel regelmatige aanwezigheid cijfers meestal rond de 300.000 toeschouwers zonder al te veel moeite.

Echter, een belangrijk onderdeel van de Europese Formule 1 fans (vooral degenen die, bij gebrek aan tijd of interesse, hun aandacht te beperken tot andere categorieën of wereld zelf), zijn er veel twijfels over Wat is de Indy 500, deel te nemen aan het en wat het inhoudt, het concept van het runnen van IndyCar of ovale. Daarom is in dit artikel, proberen we alles wat je nodig hebt om de grote race zie volgende mei 28 met ten minste de basis om alles wat er gebeurt te begrijpen uit te leggen.

Wat is IndyCar?

IndyCar is de ultieme race-auto's in de Verenigde Staten. Met verschillende namen, duurt ruzie sinds het tweede decennium van de twintigste eeuw, hoewel de geschiedenis kan worden onderverdeeld in verschillende perioden, volgens het bureau dat gecontroleerd: AAA (Pre-1955 de Tweede Wereldoorlog) USAC (1956-1979), CART (1979-2007, genaamd IndyCar tussen 1992 en 1996 en de Champ Car 2004-2007) en IndyCar (Van 1996 tot 2002 heeft IRL). In eerste instantie was het een wedstrijd bijna uitsluitend gebaseerd op ovals van hout, welke manier gaf aan de grond, maar het asfalt begonnen om hun weg te maken in de 50. Een decennium later, werd getest met conventionele circuits tussen 1964 en 1970 aan dat in alle 71 slechts asfalt ovalen. Circuits 76 en keerde terug in hun aanwezigheid sterk toegenomen sinds het midden van de jaren '80, aan de ovalen in de minderheid, die veel van de buitenlandse aanwezigheid aangetrokken vertrekken.

Met de steun van de eigenaren van Indianapolis, in 1996 de Indy Racing League (IRL) werd opgericht om een ​​100% categorie ovalen met de meeste Amerikaanse piloten en lagere kosten terug te krijgen, het creëren van een burgeroorlog tussen de categorieën die 12 jaar heeft geduurd, en ernstig beschadigd de populariteit van de auto's in de Verenigde Staten en de Indy 500. Ondanks het feit dat grills veel slechter in de jaren '90, hebben de grote carrière, in combinatie met enkele rechtszaken en sport problemen CART, de balans begon te dalen in 2002. In 2005, de IndyCar begon te rennen in sommige circuits, en vroeg 2008 Champ Car, die de tegenovergestelde weg af te zien van ovalen had gevolgd, werd geabsorbeerd door zijn rivaal. Na een aantal jaren van de overgang, IndyCar lijkt te zijn teruggekeerd naar sluiten voor zijn populariteit explosie situatie 90, een kalender die 65% schakelingen en ovalen in 35% en een internationale rooster waarop 42% van de voltijds piloten American.

Vandaag is de IndyCar is één monochasis concurrentie, waar alle bestuurders concurreren met Dallara DW12, geïntroduceerd in 2012. Deze auto, circuit heeft een prestatie die vergelijkbaar is met die van een GP2, met meer aerodynamische en kracht, maar ook met meer gewicht voor beveiliging bij ovalen, bereiken pieken van meer dan 310 kilometer per uur. Elke auto heeft twee aërodynamische kits, een voor circuit en korte ovalen, en een voor superspeedways, ovalen alleen in Indianapolis, Texas en Pocono, evenals andere high-speed ovalen in het verleden. Deze een veel ingrijpender en minimale aerodynamische waarmee de IndyCar gemiddelde snelheden van meer dan 360 kilometer per uur. Bovendien zijn alle auto's zijn voorzien van een LED-indicator waarop de plaats van de piloot in de race, en als hij gebruik maakt systeem push-to-pas (200 seconden increment turbo beschikking van de loods, enige circuit) of tijd doorgebracht in een pit stop.

Banden zijn ook voor iedereen gelijk (Firestone), maar in termen van motoren, kunnen teams kiezen uit Chevrolet en slinger. Omdat deze fabrikanten hadden over de ontwikkeling van aerokits te nemen sinds 2015 (iets wat volgend jaar zal verdwijnen met een radicale herinrichting van de auto), heeft Honda een aanzienlijk tekort, dat bijna dit jaar is verdwenen gehad, maar zijn altijd heel geweest concurrerend zijn op ovals. Ten aanzien van de score, alle rijders punten te scoren in elke race. Net als de laatste test van het seizoen in Sonoma, de Indy 500 scores te verdubbelen, en ook de indeling biedt ook een royale hoeveelheid punten, bijna gelijk aan die van een race.

SCOREN NORMAL (dubbel Indy 500 en de Grand Prix van Sonoma)

extra punten: Pole positie (een punt, niet Indy 500), waardoor ten minste één ronde (1 punt), en proef blijkt leidt tot een loopring (2 punten)

SCOREN in de classificatie van Indy 500

de protagonisten

De sterkste teams in de afgelopen tien jaar, die zijn verdeeld titels zijn Penske, Supermacht categorie sinds de jaren '80, en Ganassi, met sporadische optredens Andretti, met name in Indianapolis, waar de vorig jaar waren de snelste in de kwalificatie en behaalde een dubbele. Grid, ze zijn enkele oud-Formule 1-coureurs als Sébastien Bourdais, vier keer Champ Car kampioen; Takuma Sato, Language om een ​​IndyCar race te winnen; Alexander Rossi, de huidige winnaar van de Indy 500; Max Chilton, die rijdt voor Ganassi groot is, of Juan Pablo Montoya, CART-kampioen en Indy 500 voor zijn vertrek naar de Formule 1, Indy herhaald triomf in 2015, en dit jaar alleen concurreren in Indianapolis na het lopen uit van de full-time rit bij Penske. de grote sterren zijn echter anders.

De grill heeft een vier-time IndyCar en Nieuw-Zeeland Scott Dixon en andere kampioenen Will Power, Ryan Hunter-Reay, Tony Kanaan of gerechtigden Simon Pagenaud, die leidt ook de algehele dit jaar. Behalve Pagenaud en Power, meer gespecialiseerde circuit rijders, ze weten allemaal wat er triomf in Indianapolis. Ik weet ook Hélio Castroneves, die heeft drie keer de legendarische evenement won, en het ontbreekt alleen een overwinning om het record van vier overwinningen legendes als zevenvoudig IndyCar kampioen gelijk A.J. Foyt, Al Unser en Rick Mears. Naast hen zijn er ook relatief jonge rijders op zoek naar glorie: Josef Newgarden, Penske ondertekening ster van dit jaar; de populaire James Hinchcliffe; Graham Rahal, zoon van drievoudig kampioen Bobby Rahal; Carlos Muñoz, tweemaal tweede in Indianapolis; Conor Daly, Spencer Pigot ...

In Indianapolis, de figuur van de renners die meedoen aan deze test is van essentieel belang. Het huidige rooster full-time IndyCar heeft 21 piloten, dus er zijn velen die alleen lid geworden van de Indy 500 op het net 33 te voltooien. Het is een traditie die heeft gedaan voor tientallen jaren en dat wanneer de IndyCar talrijker grills, toegestaan ​​om meer dan 40 rijders vechten om zich te kwalificeren zien heeft gehad. Een voorbeeld van zo'n potentieel is de Spaanse Oriol Servià. Indy Lights kampioen "Alzamora naar" (En puntloos in 1999), de Catalaanse piloot loopt op het hoogste niveau sinds 2000, eerst in CART / Champ Car (waar hij won zijn enige overwinning in 2005 en was runner-up) En dan IndyCar, waar hij vierde werd in 2011. Voor vier jaar, part-time racing, met bijna alleen voor de top teams op de grid als dringende vervanger. Op 42, zal dit seizoen te maken zijn negende deelname in Indianapolis als piloot Rahal team, zal die sommige meer tests gedurende het hele jaar te maken. Voor de eerste keer, je bent niet alleen.

Afgezien van Servia, hebben maar weinig Spanjaarden besloten om de vijver om auto's lopen over te steken. Nog voor de traditie van de 33 deelnemers worden geconsolideerd, de edele Hispano Pierre de Vizcaya Hij nam deel aan de Indy 500 in 1923 en eindigde twaalfde. Zes decennia later, een ondernemer / teamleider benoemd Pepe Romero, Cuba geboren, probeerde hij om deel te nemen in de 200 mijl van Portland 1984 accidentándose op de formatieronde. Hoewel hij geen voet Indy als een pilot, geschiedenis, onderbroken door drugskartels en het betrekken van Emerson Fittipaldi, heeft het geen afval.

Ten slotte is de noodlottige Fermín Vélez, Hij geconsolideerd in de wereld van de Amerikaanse weerstand werd getest in de IRL in 1996 en 1997. Hij liep zes races, waaronder twee Indy 500, die tiende in 1997. Servia, die een mislukte eerste poging in 2002 had, liep in Indianapolis voor de eerste keer na de hereniging, in 2008, en niet het resultaat van de Vélez te verbeteren tot 2011, toen werd zesde de derde (eerste lijn) hebben verlaten. Het jaar daarop kreeg hij een nog beter resultaat een vierde plaats. Vorig jaar had hij een zeer competitieve auto in Schmidt, maar een slechte kwalificatie en het instellen van een strategische inzet op race was niet zo dat hij het in de 12e plaats moeten verlaten.

de schakeling

De wedstrijd vindt plaats in de Indianapolis Motor Speedway, een circuit van 4,023 km (2,5 mijl) bestaat uit twee lange rechte stukken van meer dan een kilometer verbonden door vier bochten. Ieder van hen, blijkbaar, zijn precies hetzelfde: lang draait hoek van 90 graden en een pijl van de 9 graden, maar elk heeft zijn hobbels, configuratie en kenmerken die hen onderscheiden van elkaar. Deze helling veroorzaakt in de Verenigde Staten wordt beschouwd als Indianapolis als een 'platovalen ', ver van de gebruikelijke hellingshoeken tussen 15 en 20 graden in veel ovalen, of meer dan 30, zoals in Daytona of Talladega. Ondanks de rechthoekige vorm, gaat wat wordt beschouwd als een ovale baan, of ovaal, indien zij uit slechts een bocht naar links in een in hoofdzaak cirkelvorm.

Aanvankelijk wordt het oppervlak van Indianapolis was baksteen, maar was asfaltándose geleidelijk totdat in 1961 alleen onbedekt een lijn van 2 meter breed aan de start-finish recht. Dat gaf het circuit de bijnaam 'Brickyard' (werf van bakstenen), waarbij de winnaar kust de fotoshoot de dag na, een traditie begonnen door Dale Jarrett na het winnen van de derde race van het NASCAR hield er in 1996. bijna twee decennia, heeft Indianapolis een pionier in technologie geweest SAFER barrières, beveiligingssysteem "zachthout" absorberend en geplaatst voor het oorspronkelijke betonwanden aan de vier hoeken van het circuit. SAFER drastisch verminderde het aantal laesies op ovalen, en hebben geholpen de dood Scott Brayton in 1996, dagen na het krijgen van de paal, is het laatste dat Indianapolis heeft beweerd. Hoewel, in de verkeerde omstandigheden, blow nog steeds hit 350-350.

En het is het feit dat het een ovaal betekent niet helemaal die erop draaien, of snel gaan, houd het simpel. In de kwalificatie, de gemiddelde snelheid van een IndyCar deze ovale dan 370 kilometer per uur (230 mph), met ronden onder 39 seconden, en het punteinde van de rechte snelheid bereikt 390 km / h (243 mph). Beoordeel en draaien op dit circuit (verdiepen in deze later) het vereist een zeer hoge mate van concentratie voor langere tijd, evenals een frequente traffic management, strategisch denken en een correcte wennen, omringd door auto's die rijden voor enkele meters. De aanpak en de technieken die gebruikt worden bij conventionele circuit hier niet werken. Indy vergeeft niet: een fout op een cruciaal moment kan je botten eindigen op de muur, zelfs in de laatste bocht van de laatste ronde, als er gebeurd met rookie J.R. Hildebrand in 2011, toen hij op het punt om te winnen was. Slagen in Indianapolis als een rookie is een enorme taak die slechts vier bestuurders sinds de Tweede Wereldoorlog hebben gemaakt: Graham Hill (1966), Juan Pablo Montoya (2000), Hélio Castroneves (2001) en Alexander Rossi vorig jaar.

Wat zijn de Indianapolis 500?

Maar de 500 mijl van Indianapolis zijn veel meer dan het weekend waarin ze concurreren. De race begint in de afgelopen twee weken, een periode die in het verleden is bekend als de maand mei. Op dit moment, De maand mei begint met de Indianapolis Grand Prix, een race van de IndyCar gecreëerd in 2014 in een versie van de ovale circuit worden gespeeld, geretoucheerd waarover gehost Formule 1 tussen 2000 en 2007, met de gebruikelijke formaat van een Grand Prix. Deze test vond plaats op 13 mei, Alonso niet deel te nemen, als ik was concurreren in de Grand Prix van Spanje de Formule 1. Vanaf maandag, de actie begint in het ovaal.

Van maandag 15 tot vrijdag 19, worden verschillende trainingssessies gehouden. In het verleden, het proces bestond uit twee weken testen met verschillende stadia van de indeling elk weekend, maar werd teruggebracht tot een in 2010 om kosten te besparen. Op maandag, spoor activiteit begint om 12:00 lokale tijd (18:00 uur in Spanje) met Rookie Orientation Program (Orientation programma rookies, ROP) een 2-uur durende sessie waarmee hij zich voorbereidt beginnende bestuurders, evenals veteranen die afwezig zijn geweest voor een aantal jaren op de aanpassing aan het circuit te vergemakkelijken, en controleer of kan bereiken een minimum snelheid.

Schema's en waar de Indy 500, sessies voor sessie zien

In plaats van door de tijd, iets dat onbeduidend ovalen voor de weinige verschillen, zijn gemeten door de gemiddelde snelheid in mijl per uur. Elke bestuurder die deelneemt aan de ROP moet een partij van 10 windingen tussen 210 en 215 mph (337-345 km / h), een andere partij 15 wordt tussen 215 en 220 mph (345-353 km / h) voltooien, en een derde partij van 15 ronden dan 220 mijl (353 km / h). Zodra de ROP overschrijdt, kan de piloot al deel te nemen in opleiding als normaal. Niet krijgen in deze sessie, kan de piloot dit doen op elk moment van de week, maar leuk is het essentieel om te concurreren. Diezelfde maandag, nadat de rookies sessie wordt beëindigd, wordt gehouden in de eerste vrije training van vier uur tot 18.00 uur lokale tijd (00:00 Spaanse tijd).

Van dinsdag tot en met vrijdag, het circuit is elke dag gedurende zes uur per dag geopend (18: 00-00: 00 in Spanje) voor piloten om hun auto's en strategieën voor te bereiden en aan te passen aan het verkeer terug te vinden in de race en lopen in groepen. Het laatste uur van elke sessie, het Happy Hour is waar je meestal krijgt de beste tijden als gevolg van de lagere spoor temperaturen. Op vrijdag is de laatste dag wel Fast vrijdag: Turbo druk van 130-140 kilopascal is toegenomen, en dat in stand wordt gehouden voor de indeling, en meestal te bereiken betere snelheden van de maand als gevolg van de slipstream.

De classificatie wordt betwist over twee dagen. De eerste fase vindt plaats op zaterdag 20 (17:00-00:00 in Spanje). In een vooraf vastgesteld door het lot, elke piloot voert een solo poging tot classificatie. Na terugkeer pit exit, en een terugkeer verwarmen, zijn er vier opeenvolgende getimede ronden, en de gemiddelde snelheid van de vier verbindingen bepaalt de eindsnelheid van de bestuurder. Bijvoorbeeld, om de paal te krijgen in 2016, James Hinchcliffe afgerond vier ronden in 2: 36.006, met een gemiddelde van 230.760 mijl per uur (371,2 km / h). Elke bestuurder kan hun poging overschrijven op elk moment als zij van oordeel is dat de bochten slecht zijn, maar in dit geval, moeten wachten tot elke piloot de kans om hun poging in de bestelling door middel van loting heeft gehad.

Van daar, het nummer staat open voor nieuwe pogingen tot het einde van de sessie, en de pitlane is verdeeld in twee lijnen: een snelle en een trage. Rapid kan worden gebruikt door een piloot als de tijd officieel intrekt of als je nog niet hebt gemarkeerd. Langzaam wordt gebruikt door degenen die willen om opnieuw te proberen zonder verlies van de hierboven, als de nieuwe is nog erger, maar snel straat auto zal altijd de voorkeur aan langzaam gaan op een straat, wat belangrijk is in de laatste minuten. Na de vergadering op zaterdag, de negen beste rijders in aanmerking komen voor de Fast Nine, de Sunday sessie waarin de paal wordt beslist van 23:00 Spaanse tijd. In omgekeerde volgorde van hun posities de dag vóór en zonder administratie hierboven verkregen, elke piloot een poging vier ronden zonder de mogelijkheid van het herhalen van de snelste paal neemt. Enkele uren voor, vanaf 20:45 De resterende 24 rijders gekwalificeerd met dezelfde regels voor het bestellen van de posities 10-33.

Als er meer dan 33 auto's (iets wat zeer ongebruikelijk is in de afgelopen jaren, grenzen op vakantie motoren en het gebruik van chassis), die zitting alleen bepalend is voor de posities 30e plaats, en de overige auto's hield eerder die een andere dag sessie om te bepalen wie uit de race te blijven. De dag waarop 'check' aan de bestuurders over het rooster is van oudsher bekend als de Bump Day toen het werd gespeeld nadat de pole hij is besloten, maar nu is het op dezelfde dag gedaan indien nodig. Van daar, alleen de deelnemende piloten meer training op 22 op maandag en één uur durende sessie op vrijdag 26, op een dag die bekend staat als carb Day, Het is inclusief de 100 mijl van de Indy Lights (drie finales met auto's in parallel in de afgelopen vier jaar) en een traditionele wedstrijd van pitstops. Na de populaire parade op zaterdag door de straten van Indianapolis, komt op zondag, de dag van de waarheid.

"Dames en heren, start uw motoren!"

In de loop der jaren, veel tradities zijn vastgesteld voor de uren voor de race: Dit weekend Memorial Day wordt gehouden, zodat de militairen en veteranen met parades in het circuit wordt vereerd, en een salvo van schoten vooraf aan een interpretatie van de beroemde begrafenis samenstelling trompet taps. Daarna worden een aantal songs geïnterpreteerd, met inbegrip van de alomtegenwoordige volkslied en traditionele "Back Home Again in Indiana", Begeleid door de vrijlating van duizenden ballonnen in de lucht, voordat de president geven de opdracht om bij te houden start de motoren. Tot dit jaar was Mari Hulman George geweest, maar sinds dit jaar, Tony George, voormalig voorzitter van de IndyCar zal overgeven. Even later, de auto's beginnen te rollen vier ronden de opleiding te maken. In dit laatste, zijn gerangschikt in rijen van drie in de achterste rechte, en blijven totdat tegenover de meet, waar ongeveer 18:20 uur in Spanje, maakte een vliegende start die begint bij Indianapolis 500

In de race, de eerste factor die een piloot moet overwegen is geduld. Een 500-mijl lange race is een totaal van 800 kilometer en, ondanks de hoge snelheden, schommelt rond drie uur. Je moet voorzichtig zijn, daarom, om een ​​incident met het verliezen van eerste ronden of verlating te voorkomen. Een normale spaarzaam in Indianapolis IndyCar door 30 ronden, zodat een piloot moet minimaal zes pitstops, waar er tanken maken, hoewel het gebruikelijk dat ongeveer acht arrestaties verricht door de 'waarschuwingen.

In een ovaal, er geen lokale gele vlag van een conventioneel circuit: wanneer een incident, de gele vlag opvoert gedurende 'voorzichtigheid' wat overeenkomt met een European Car Safety, in dit geval een Pace Car. De pitstraat gaat niet open totdat alle zijn ondergebracht tijd waarin velen kiezen om pitstop voor nieuwe banden, benzine of dekking van kosten meer stopt anderen. Daarom zijn ze meestal gebeuren de massieve pitstops, met meer dan 20 auto's. Anderen kunnen worden weggelaten, hetzij om bij te houden positie te krijgen en hebben een schonere lucht, of om te proberen te ronden als ze ontbreken herstellen, hoewel beide strategieën vereisen een grote ritme of 'waarschuwingen' tijdig optimaal te laten functioneren.

Het gemiddelde is gedaald waarschuwingen 8 IR03 / 05 (2003-11) 6 het huidige frame, maar blijft een belangrijke factor die altijd moeten worden overwogen wanneer blijven of veranderen strategie race. Alle resalidas komen achter elkaar, vaak resulterend inhalen pogingen in de eerste bocht als gevolg van slipstream. Dit effect werd versterkt met DW12, die het effect van slipstream vergroot, waardoor leiderschap veranderingen en inhalen constanter. Daarin moet een piloot altijd de lijn proberen om de piloot te halen, het houden van jou, of het nu binnen en buiten te respecteren. Een lijnverandering op het laatste moment, of gebogen, wordt beschouwd als een blokkade die kunnen leiden tot een ongeluk en wordt bestraft.

Een ander aspect dat aandacht verdient: ovaal, als het regent, niet rennen. Er is geen band die een auto toelaat dergelijke onzekere aerodynamische verblijf in één stuk op een natte baan bij zulke snelheden, zelfs optillen van de voet van het gaspedaal. De minste neerslag kan een 'waarschuwing' of zelfs een rode vlag. Als de test 50% van de afstand (101 rondes) heeft overschreden, en verwacht wordt dat de regen niet droog zal toestaan ​​uitgevoerd in het daglicht, kan de wedstrijd worden beëindigd. Anders zou het hervatten op maandag, totdat het kan worden gedaan. De 1997 Indy 500 moesten worden ingevuld op een dinsdag, en in 2007, een stortbui eindigde de race op Lap 166 van 200.

Om snel in Indianapolis zijn, de sleutel is elke welving aan de limiet niet te haasten. Hoewel dit een ovaal, de kenmerken heb je maar één goede lijn getrokken. Dit op zijn beurt, is veeleisender voor de banden. Daarom, zo ga je langs de stint, vooral als het gaat om de drivers slipstream risers voet recht aan het einde van de race-lijn te houden en te voorkomen dat de banden spelen een truc. Naar het buitenland met versleten banden kan een zeer slecht idee zijn, zoals in het bovengenoemde geval van Hildebrand. Wees voorzichtig met de banden of het brandstofverbruik kan een cruciale motor te maken om een ​​paar extra rondjes te winnen in een stint.

Niet te vergeten dat de aërodynamica van een IndyCar een 'Superspeedway' is minimaal, en het effect van externe factoren hoog: elke instelling meer bij stilstand of ras, een wijziging van de windrichting van de temperatuur volgen, of vochtigheid kan leiden tot een verlies van of een ongeval veroorzaken. Soms kan het ras zodanig verlopen dat de laatste stops plaatsvinden bij ongeveer 30 ronden voor het einde. Als er een nieuw voorzichtigheid, Deze blijken vaak situaties bekend als 'brandstof run': Pilots probeer zoveel brandstof te besparen mogelijk met behoud van een bepaalde snelheid naar het einde te bereiken zonder een stop onder groen.

Vorig jaar, Alexander Rossi, gebaseerd op een uitstekend management slipstream (geholpen door teamgenoot Ryan Hunter-Reay), een verheven voorzichtig met het gaspedaal en de meester gids zijn ingenieur, voormalig racer Bryan Herta, in geslaagd om doel te bereiken eerst met direct na een ongelooflijke ronde van 36 ronden ontkennen de mogelijkheid overwinning Carlos Muñoz en Josef Newgarden. In de afgelopen jaren echter, Het is gemeenschappelijk om te zien twee of drie coureurs vechten voor de overwinning in de laatste ronden, rijden samen, en glorie soms beslist door tienden of honderdsten, zoals in 1982, 1992, 2006, 2014 en 2015.

Het kan er maar één zijn

Na het zien van de geblokte vlag, De winnende auto is overgebracht naar Victory Lane, een gebied ingeschakeld voor de overwinning te vieren, waarin er geen ruimte is voor de tweede of derde, met de bestuurder in de auto, omringd door zijn team en het geluid van de doedelzak. Bij het staan ​​in de cockpit, werd hij bekroond met een lauwerkrans en overhandigt hij een fles melk, waaruit moet de piloot ten minste een slok drank, die hun voorkeuren voor (afgeroomde, geheel of lactose) bekend voor de wedstrijd gemaakt. Deze traditie, die dateert uit 1936 en werd in 1956 gerestaureerd door commerciële belangen, is de meest bekende race: Emerson Fittipaldi zal nog boos elke keer dat deze wordt weergegeven in Indianapolis na het volgen van zijn tweede overwinning in 1993, gaf hij de voorkeur drink een fles jus d'orange voor citrus promoten van uw bedrijf.

De piloot is hem niet een trofee toegekend als zodanig. Borg-Warner beker is 163 cm en een gewicht van 69 kilo, en het blijft in het bezit van de Indianapolis Motor Speedway te allen tijde. In het, de gezichten van alle bestuurders die de test, die elk jaar nieuwe winnaar zijn gesneden wordt toegevoegd hebben gewonnen. Dit wordt onderworpen aan een fotoshoot met de trofee en zijn auto de volgende dag, maar het tastbare bewijs van zijn prestatie niet later komen tot maanden, toen hij overhandigt een kleine replica. Op nationaal niveau, het publiek krijgt de race (vergelijkbaar met racen NASCAR, en veel hoger dan die van andere rassen van het jaar) te maken krijgen meer belang te winnen van de Indy 500 te winnen van het kampioenschap, en het prestige van de race zelf moedigt veel automobilisten denken op dezelfde manier, zoiets als wat er met de Global Resistance en de 24 Uren van Le Mans.

natuurlijk, Alonso is niet de eerste grote Formule 1-coureur die het avontuur gestart. Hoewel de race maakte deel uit van het Formule 1-wereldkampioenschap 1950-1960, en met uitzondering van Alberto Ascari in 1952, het was pas in de jaren '60 toen de wereld aandacht besteed aan de race. Twee jaar na Jack Brabham concurreren in 1961 met een Cooper, Jim Clark en Lotus landde in 1963 met de motor achterin Lotus waarmee werd tweede uitgaande, enerzijds, de dood van de motor voorin 'Roadster', en anderzijds, British Invasion, die McLaren toegetreden als een team. Clark zou de race te winnen in 1965 en werd tweede in 1966 na Graham Hill, die vandaag de dag, het is de enige die de Triple Crown te krijgen. In latere jaren, coureurs als JAckie Stewart, Denny Hulme en Jochen Rindt Ze durfde om te testen, die naar 5 Formule 1 coureurs die actief zijn in de editie van 1967, maar zonder veel succes.

Oud, lopen in Indianapolis was een beter beheersbaar bedrijf een aantal jaren niet samenvalt met de Formule 1 testen, maar omdat het zo is, vooral met Monaco, werden steeds minder mensen geprobeerd. Mario Andretti, winnaar in 1969, toen hij USAC chauffeur was, was de laatste kampioen van de Formule 1, het uitvoeren van full-time in de wereld, heeft ontslag genomen uit Monaco om te racen in Indianapolis, in 1976, twee jaar voordat hij wereldkampioen. Teo Fabi, ondertussen, was de laatste driver om hetzelfde te doen in 1984, met zijn runner-up van vorig jaar CART. Sindsdien hebben al ervaren piloten in de Formule 1 er geracet wanneer ze niet concurreren in het, voor of na Emerson Fittipaldi, Nigel Mansell, Nelson Piquet, Jacques Villeneuve, Juan Pablo Montoya en ga zo maar door.

Dit zijn alle toetsen, en een beetje meer, om volledig te begrijpen wat de Indy 500, hetgeen inhoudt en betekent 'The Greatest Spectacle in Racing, en om door te gaan testen met de nodige concepten. Zoals altijd, de gezondste in deze gevallen de oefening is om een ​​aantal van de races in de voorgaande jaren, dat op YouTube vrij verkrijgbaar zijn te zien. Voor nu, krijgen niet alleen een geweldige race zien, als niet iets dat lijkt bijna uit een ander tijdperk: McLaren, terug in Indianapolis met een wereldkampioen. Moeilijk te geloven. Ik ben het eens met het standpunt van mijn collega David Plaza uitgedrukt; Wat cojonazos, Fernando.

foto's: IndyCar Media / Indianapolis Motor Speedway