Motorsport

2016 WEC kalender groeit in een test

De 2016 World Endurance seizoen is identiek aan het huidige schema met de toevoeging van de 6 Uren van Mexico. Het seizoen begint in april en eindigt in november met 24 uur van Le Mans op 18 en 19 juni.

Continuïteit. Dat is het woord dat de definieert voorlopig tijdschema voor het 2016 seizoen WEC. De ACO en de FIA ​​hebben volgend jaar de lijst van de tests vrijgegeven. In aanvulling op alle tests die deel uitmaken van de World Endurance dit seizoen, cOmo nieuwigheid lijkt de opname van de 6 Uren van Mexico. De test, zolang de definitieve overeenkomst wordt ondertekend, is het weekend van 4 september gehouden in het gerenoveerde Autodromo Hermanos Rodriguez. Het Midden-Amerikaanse land is de enige toevoeging aan een categorie die begint in april en eindigt in november.

Championship regeling blijft ook intact. 25 en 26 maart 2016 officieus aftrap het seizoen met het geschil van de tweedaagse test op Paul Ricard eerder, dat zal leiden tot las6 uur Silverstone (april) en 6 uur van Spa (mei). Deze twee benoemingen vertegenwoordigen de aperitief voor het grote evenement van de World Endurance. De 84e editie van de 24 Uren van Le Mans zal plaatsvinden op 18 en 19 juni, Het is zoals gebruikelijk de pre-kampioenschap koningin twee weken voor de test.

Na 6 uur van Nürburgring betwist in eind juli, de tweede helft worden twee citaten in het Latijn, twee tests in Azië en sluiten in Bahrein. De twee tests op Amerikaanse bodem te ondergaan bevestiging Mexico 6 uur en 6 uur Circuit of the Americas, heeft deze zelfde weekend Porsche won in de editie 2015. Fuji en Shanghai zijn de circuits die gastheer van de twee Aziatische testen van hun kant. logisch kalender Het moet worden goedgekeurd door de World Motor Sport Council.

World Endurance voorlopige kalender (WEC) 2016:

datum
test
circuit
25-26 maart'The Prologue' - Test previewPaul Ricard
17 april6 Hours SilverstoneSilverstone
7 mei6 Uren van SpaSpa-Francorchamps
5 juniTest Vorige 24 Uren van Le MansLe Mans
18-19 juni,24 Uren van Le MansLe Mans
24 juli6 Hours NürburgringNürburgring
4 septemberMexico 6 Hours*Autodromo Hermanos Rodriguez
17 september6 Uren van Circuit of the AmericasCircuit of the Americas
16 oktoberFuji 6 HoursFuji Speedway
6 november6 Uren van ShanghaiShanghai International Circuit
19 november6 Hours BahreinSakhir

* Tbc