formule 1

Audi allerede har eid sin slagord … 28 år senere

Audi tok sju år kjempet for sitt slagord "Forspranget ligger i teknikken" Den ble anerkjent som selskapets registrerte varemerke. Selv i Spania bruker "I forkant av kunsten"Uttrykket er kjent over hele verden.

Nesten tretti år etter at den britiske John Hegarty designe slagord "Forspranget ligger i teknikken" i en fabrikk Audi og gjort kjent verden over som selskapets motto, automaker har vunnet en lang juridisk kamp for å få full kontroll over uttrykket som hans varemerke. Dens bokstavelig oversettelse ville være "tekniske utvikling", Selv om Spania har valgt for oversettelsen "i forkant av kunsten".

Hegarty laget slagordet i 1982, det året medgrunnlegger av reklamebyrå BBH, og gjorde det på et besøk til Tyskland for å prøve å se hva som kan gjøres for å øke salget Audjeg blant britiske sjåfører.

Til tross for innledende skepsis til om du skal bruke et slagord på tysk arbeid, Hegarty fortsatte sin gode følelsen og krok ble en av de mest kjente fraser og flere reiser i reklame verden, spesielt i den anglo-saksiske.

Etter syv års juridisk kamp, ​​har Audi vunnet retten til å utvide beskyttelsen til dette slagordet som sitt eget varemerke ville gjelder for klær og spill, som følge av dom av den oppfatning av European Court of Justice forrige uke.

så "Forspranget ligger i teknikken" Han tiltrer en annen berømt setning som "Ta en pause" ("Ta en pause") Kit Kat, som sikrer uttrykket samme anerkjennelse som en juridisk mark siden 2003.

Audi hadde prøvd siden 2003 å registrere slagordet som et varemerke, men denne forespørselen ble avvist ved en rekke anledninger, selv om etterfølgende appeller endelig nådd EU-domstolen i 2008, som nå er enig med den tyske produsenten.

Anecdotally, er det verdt å merke seg at dette uttrykket hadde dukket opp i sanger av band som U2 og uskarphet, eller i filmen Kjærlighet & lager av Guy Ritchie (Sherlock Holmes).