formule 1

Alonso verheft de figuur van Hamilton: “Het is in staat om te winnen met een slechte auto”

  • De relatie tussen de twee piloten, twee talenten die het verschil maken, is bij zeer verschillende plaatsen vanaf het begin tot het heden.
  • Hamilton en Alonso handhaafde een verdriet als een keer tijdens bochten in Mexico, die zowel te herhalen hoop in de komende jaren ijverig.

Grote historische rivaliteit hebben geleid tot spannende gevechten op weg om opgetogen fans hebben in de gouden decennium van de Formule 1 door de jaren heen. duels als Lauda en jacht, senebladeren tegen Prost of degenen die geconfronteerd worden Schumacher om te winnen zeven wereldkampioenschappen hebben een tijdperk gemarkeerd, terwijl hebben een verhoging van het publiek sport bevorderd.

Laatste Formule 1, Fernando Alonso en Lewis Hamilton Ze staan ​​als de protagonisten van een van de meest representatieve confrontaties van de grote circus. In zijn enige seizoen bij McLaren in 2007 alvorens terug te keren naar de Woking team met de terugkeer van Honda om te proberen de successen die zijn jeugd gemarkeerd repliceren, de Spanjaard is een stoere rijder, die ook de steun had gevonden structuur en Ron Dennis, zijn belangrijkste financier.

Hamilton: "Wacht totdat Alonso heeft een goede motor, McLaren is fantastisch"

Het idee van een beginnende piloot die een hele kampioen te leren was verbrijzeld, en de tegenstander werd een leerling met de indeling van de Hongaarse Grand Prix 2007 de belangrijkste moment waarop alle mogelijke relatie geruïneerd. Zo, Alonso verliet het team aan het einde van het seizoen terug te keren naar Renault, het team dat eer een jaar eerder had bereikt, en zij bleven hun eigen weg.

Echter, tijd en afstand zijn erin geslaagd om beide rijders elkaar respecteren, en het gezicht van hun rivaliteit vanuit een meer volwassen perspectief. "Hij was in staat om te winnen op de lagere niveaus voor het bereiken van de Formule 1", Mexico zei Alonso in een Hamilton die net tetracampeón was geworden met slechts twee resterende races van het seizoen. "Ik had al trofeeën en kampioenschappen gewonnen en bereikte de Formule 1 zeer scherp uitvoeren van elk seizoen, met uitzondering van één of twee waarin Jenson had een aantal problemen".

Hij kwam tot de Formule 1 het uitvoeren van zeer scherp, met uitzondering van één of twee seizoenen dat hij worstelde met Jenson

Vandaag is er geen persconferentie, praktisch, waarin verlokkingen in elkaar grijpen als ze dezelfde wedstrijd. 22 jaar Hamilton het jaar van de controverse ze speelden trucs, net als Alonso waarschijnlijk gehandeld op de verkeerde manier op keer, een relatie die dit is een symbool geworden van wederzijdse bewondering.

"Lewis is een van de kampioenen die in staat waren om te winnen met een dominante auto, net als de afgelopen drie jaar, met een goede auto, zoals 2010 of 2012 zijn geweest, en ook met een slechte auto's zoals de 2009 of 2011 ". Successen gebeuren, en de Formule 1 is een sport die gaat in spurts. Nadat het Brawn, team geveegd in 2009 was, kwam het de beurt aan Sebastian Vettel en Red Bull, terwijl Mercedes nam aan het begin van de hybride was met Hamilton en Rosberg. Echter, de # 14 in het Verenigd Koninkrijk ziet een verdienstelijke winnaar van dergelijke eer. "Het is niet iets wat je kunt zeggen dat alle kampioenen".

Het is in staat geweest om te winnen met een dominante, goede en slechte auto. Het is niet iets wat je kunt alle kampioenen zeggen

2018 zal een gouden kans vormen voor Ferrari opnieuw proberen om te springen in de eerste plaats in constructeurs, met duidelijk opwaartse progressie van Red Bull als een mogelijke valkuil te overwegen, terwijl Alonso en Hamilton de mogelijkheid kunnen hebben herpubliceren het duel opgevoerd in het Hermanos Rodriguez maar deze keer met auto's meer vergelijkbaar in prestaties.

Alonso: "Vettel en Hamilton strijd voor de wereld, ik ben gevleid om meer te praten over mij"

foto's: Red Bull Content Pool