formule 1

Technische F1 [Video] Technische Analyse Japanse GP

De laatste fase van het seizoen is altijd minder bevorderlijk voor verbeteringen in de auto, omdat de apparatuur die wordt gebruikt bijna al hun middelen om de auto volgend seizoen te ontwerpen. Als we toevoegen aan dat het tijdschema vereiste twee opeenvolgende Grand Prix in Azië, is het resultaat dat in Suzuka paar uitstekende technische innovaties zijn geweest.

Het positieve is dat aërodynamische ontwikkelingen in de auto kan worden uitgevoerd, dienen 2018, zodat verzamelen veldgegevens circuits voegt een beetje meer kennis U kunt interessante deuren openen voor de volgende auto.

Ferrari

Onbetrouwbaarheid heeft ertoe geleid dat het Italiaanse team heeft een andere volgorde van de zwarte had voor zijn sportieve aspiraties week, maar geen van beide lijkt om dingen heel duidelijk aerodynamisch, omdat beide coureurs nam een ​​andere opzet voor de kwalificatie en de race . Kimi Räikkönen voelde meer comfortabel met de spoiler met dubbele gebogen middensteun (1) en rechte hoofdvlak aan de basis, in plaats van lepelvormige (2) Sebastian Vettel deed gebruik.

Deze verandering houdt gebruik van secundaire klep met één V center (3) Finse Het bevordert de eindplaat gebruikt met de voorrand van de sleuven gesloten (4). Deze vleugel configuratie gebruikt door Vettel Ferrari is dezelfde als die wordt gebruikt in de Belgische Grand Prix.

Force India

Vijay Mallya's team heeft de carrosserie van zijn auto niet wijzigen, maar introduceerde Aap zitting (1) achtervleugel downforce te winnen Maleisië race waarin hij het niet gebruikt hebben. Dit element, dat altijd wordt gebruikt afhankelijk van de behoeften van de schakeling, ditmaal presenteerde twee vlakken te profiteren van de uitlaat en aerodynamische stroming uit de motorkap naar het genereren van extra downforce in snelle en lange hoeken van Suzuka.

Sepang is een zeer vergelijkbaar met de Japanse circuit in veel dingen, maar de twee lange rechte stukken die apparatuur maakt, heeft de schalen lichtjes naar uit balans hogere topsnelheid, aldus verwerpen secondaire elementen die meer weerstand zoals bij Monkey stoel genereren.

Sauber

Misschien wel de grootste ontwikkeling team heeft gepresenteerd in deze Grand Prix is ​​Sauber, die zijn voorvleugel volledig herontworpen. Suzuka zou kunnen worden waargenomen tot zes veranderingen, die tot doel verbeteren aërodynamische stroombehandelings- aan de suspensie en de buitenzijde van de banden en het genereren van neerwaartse druk op de voorafgaande trein.

De eerste verandering optreedt bij de overgang van de splitsing van hoofdvlak (1), waarvan het uiterlijk veranderd. In dat zelfde vlak, de scheiding ging van dubbele verdrievoudigen (6), waardoor een vollediger ingewikkelder - maar lucht naar de onderzijde van de auto behandeling.

En in de tweede vlakken, de punten (2) Ze opnieuw verlengd om de auto meer -iets belasting vaak verwijderd circuits wanneer de topsnelheid voorop zoals bij Sepang- verkregen. de vorm van een van de aletines werd veranderd opgeschort (4), gebeurde eenvoudig, terwijl de laatste groep zijflappen, verwijderd het Verticale aletin (5) gebruikt in Maleisië. Proberen te genereren nog grijpflappen brancard verwerkt in de definitieve hulpklep (3) in een poging om een ​​meer stabiele auto in snelle bocht te krijgen.

Williams

Tot slot kijken we naar Williams, die zijn achtervleugel veranderd ten opzichte van Sepang, kiezen voor weggooien Type hoofdvlak gebogen lepel (1) een meer conventionele recht monteren en genereert meer weerstand, maar ook meer downforce. Om deze verandering aan te vullen, Williams introduceerde een eindplaat met vijf sleuven boven in plaats van vier in Maleisië (2), terwijl de open rand aanval. Deze groeven genereren draaikolken correctors dat de achterspoiler helpen om downforce te creëren.