formule 1

Eerste proef F1 2016: Lights and Shadows

Het 2016 seizoen begon met vier testdagen op het Catalaanse circuit van Montmelo en begint om het bewijs van hoe sommige teams zal worden geconfronteerd met de Grand Prix van Australië in Melbourne zal worden gehouden in minder dan een maand te zien.

De reglementen niet toestaan ​​dat overmatige technische innovaties en dit heeft geholpen teams om meer te schieten en nog wat werk voor de boeg van de laatste fase van het voorseizoen. Dit maakt het ook mogelijk om te analyseren met meer ongegrond de huidige status van elk team.

Mercedes niet leidt, maar intimideert

Zowel Lewis Hamilton en Nico Rosberg zijn onder de indruk van de nieuwe Mercedes W07, beweert het gevoel zeer comfortabel vanaf het begin en erg blij met de indrukwekkende mate van betrouwbaarheid Het geheel heeft getoond voor de eerste vier dagen.

De tijden niet meer met een dramatische snelheid, maar de lange runs waren zeer consistent en dient te worden opgemerkt dat de beste tijden, zowel Hamilton en Rosberg waren op de medium compound. Het is duidelijk dat er nog veel nieuws en ontmoeten voor de eerste race, maar iedereen het erover eens dat de Duitsers Zij blijven duidelijke verwijzing naar het net.

Mercedes probeerde een nieuwe vleugel die nog niet is geslaagd voor de test van de flexibiliteit, maar maakt duidelijk de bedoelingen van het team te blijven innoveren.

Ferrari opgewonden

Natuurlijke snelheid van de nieuwe SF16-H is reeds verschenen in de test, hoewel veel betwijfel het kan zelfs oplopen tot de Mercedes. In een seizoen waarin de auto's hebben al een belangrijke pre bagage als gevolg van een continuista regelgeving, het niveau van betrouwbaarheid en programma's te vergroten, waardoor teams maken lange runs in de tweede race omstandigheden eerder dan normaal.

En in die zin, Ferrari lijkt een stap achter Mercedes, hoewel het is veelzeggend dat zowel Vettel en Raikkonen duidelijk zijn geweest toen de nieuwe auto als kwalificeren een duidelijke voorschot op 2015.

Ferrari eindelijk geslaagd voor de korte neus, het nemen van een stap verder aerodynamische ambitie met de auto dit jaar.

Williams ... waar is Williams?

Het team van de legendarische Sir Frank Williams heeft een zeer laag profiel in de eerste helft van het voorseizoen aangenomen. Zijn programma heeft veel gericht op de lange runs, dus het is moeilijk om de natuurlijke snelheid te beoordelen, maar er zijn tekenen dat dit jaar zou kunnen leiden tot problemen met het genereren van de optimale temperatuur performance banden.

Symmonds benadrukte bij de presentatie van de FW38 dat een van de belangrijkste doelstellingen voor dit jaar was verbeteren niveaus van downforce en lage snelheid curve. De brutaalste analisten worden geplaatst in direct gevecht met Red Bull na de Mercedes en Ferrari, maar zeker moeten wachten om het echte potentieel van de Grove team te zien.

Algemeen continuism in Williams, toegewijd aan de tekortkomingen van het verleden te corrigeren zonder dat de regel gemarkeerd.

Red Bull haalt vlucht

Of in ieder geval dat we kunnen afleiden als we het vergelijken deze eerste testvlucht van het afgelopen seizoen. De Renault-motor is verbeterd, maar niet genoeg om op te staan ​​om Mercedes en Ferrari. Maar het chassis suggereert manieren en hoewel planning van het team licht werpen niet heeft geholpen op de feitelijke te hoge snelheid van het geheel, zijn er stemmen binnen het team effusively prees de dynamische gedrag auto.

Renault, niet verrassend in deze tijd van groot belang voor motoren, zal groot deel van de verantwoordelijkheid voor de resultaten van het team hebben, maar één ding lijkt duidelijk: ze zijn ten minste niet zo groot als in 2015 ballast Het lijkt een betere betrouwbaarheid.

Achter de Red Bull is het altijd het bestuderen waard. Geen gaten zijn praktisch vrij zijn in dit gebied, wordt alles tot een minimum beperkt.

Force India, altijd op de uitkijk

Bij de evaluatie van het team van Vijay Mallya, zeker het begin is niet belangrijk. In de loop der jaren hebben we laten zien hoe ze kunnen krijgen om te evolueren gedurende een seizoen ondanks het feit dat de beperkte middelen, zodat meer opgewonden om hun prestaties te zien gedurende het hele seizoen waar ze beginnen om hetzelfde te doen.

Mogelijk zijn soms een beetje dwaas werkelijke snelheid de auto een beetje meer geperst dan de concurrentie, maar ze zijn begonnen het jaar met een nieuwe auto naar huis is al een enorme stap in vergelijking met 2015. Het is een schande dat de begroting van dit team dat is omdat ze soms het gevoel krijgen dat de enige beperking van deze groep is de hemel.

Force India neemt een stap verder het ontwerp ontwikkeld in de tweede helft van 2015.

Renault wheel ballast

Het is onvermijdelijk en zijzelf gewaarschuwd: de auto dit seizoen zullen niet in de annalen van de motorsport voor zijn genialiteit te gaan. Dit is een overgangsperiode ontwerp dat de sterke en zwakke punten van de vorige Lotus erft. Noble in zijn rijden maar weinig downforce en macht, aangestoken auto-alarmen de betrouwbaarheid van de eerste twee dagen sterk de laatste twee te herstellen. Battle zal spelen in het midden van de grill en dat, in de huidige Formule 1, Het houdt grenzend perfect uit het menselijk oogpunt. Zal het de Franse vernieuwing verbeteringen in dit verband te brengen? Lotus op het moment dat de bar was enigszins laag.

De overgang van de auto Renault, die zal evolueren gedurende het hele jaar.

Toro Rosso, is de aftopping van het jaar?

Het is waar dat tildar van mogelijke bekendmaking aan elke auto die werd geleid door James Key is een beetje overbodig, maar iedereen het erover eens dat wat er tot nu toe gezien del Toro Rosso nodigt belangrijke dingen. De auto gezien deze week Het is gelegen tussen vorig jaar en we zullen volgende week zien in Montmeló, maar heeft al laten zien duidelijke tekenen van hun bedoelingen, die ambitieus zijn. Aerodynamica is altijd interessant en betrouwbaarheid, met uitzondering van het breken van de versnellingsbak van de eerste dag, is krassen ze op grote hoogte en heeft ze gemaakt het tweede team met meer kilometers na het onbereikbare Mercedes.

El Toro Rosso is bijna een hybride tussen wat was en wat zal zijn, maar het biedt interessante dingen.

Sauber

Noch verdient een kop van de Zwitserse team, dat op de proef werd ingediend met de 2015 auto te wachten op de nieuwe zijn intrede doet volgende week. Daarom, lieve kan gezegd worden voor een team dat gewoon afzonderlijke componenten te testen en, bovenal, verzamelen van informatie over nieuwe banden en geef haar piloten schieten.

Sauber gerold met de 2015 auto, gaan onopgemerkt.

McLaren zorgen

De eerste twee dagen van het team misleid velen. Maar de belangrijkste reden was dat de vergelijking met wat gezien werd in 2015 voor dezelfde data was Danteske. Niet veel te zeggen voor een team als McLaren auto die niet zal breken en pilots toegeven dat de MP4-31 beter is dan zijn voorganger. Dat is het minste, toch?

Nou, dan kwamen ze de komende twee dagen en het gevoel van déjà vu werd het zeer pijnlijk voor veel van zijn volgelingen. De werkelijkheid is altijd moeilijk om te weten met McLaren-Honda, maar natuurlijk Het is niet goed genoeg om terug te keren naar het team waar hij thuishoort. Niet op dit moment. En een aantal van de belangrijkste elementen uit de tijd.

De nieuwe McLaren biedt riskante ideeën, zoals de zeer lage voorwielophanging. Maar de motor blijft meer dan noodzakelijk wegen.

Manor verbetering

Het is duidelijk dat het hebben van een nieuwe auto vanaf de eerste dag en het is een succes zien verleden referenties en de auto lijkt een belangrijke stap in termen van snelheid te hebben genomen. In de handen van Wehrleim gemarkeerd hoopvolle tijden, maar zijn schietpartij werd beperkt door de twee uitgangen Haryanto spoor, die uiteindelijk zijn team te verlaten als rode lantaarn op de tafel geaccumuleerde kilometers. En het ergste van alles, die aanzienlijk langzamer dan zijn teamgenoot.

Nieuwe auto. Zonder fanfare of gedoe.

Haas geeft consistentie

Het Amerikaanse team debuut kon niet beter. Met snelheid, consistentie, betrouwbaarheid ... het laat zien dat de invloed van Ferrari hen geholpen omgaan met voldoende perspectief en kennis om Onderschat niet de omvang van de uitdaging.

de luxe van een racesimulatie op de laatste dag en niet strijdig zijn te allen tijde, het bijhouden van het mysterie van de vraag of ze goed kunnen presteren in het midden van het rooster is toegestaan. Breek voorvleugel op de eerste dag was effectief opgelost en de test is geslaagd voor hen als een ervaren team waren. Zeker opgewonden om te zien hoe ver ze in hun eerste jaar kunnen krijgen.

Haas is gekomen om ernst te bieden en de auto lijkt goed te reageren. Het zal interessant zijn om uw vooruitgang te zien.

uitrusting
dag 1
dag 2
dag 3
dag 4
Totaal ronden
MERCEDES1551727486675
TORO ROSSO55121161110447
SAUBER88108115119430
WILLIAMS8013410953377
RED BULL861127496369
FERRARI691257880352
RENAULT3742111153343
Force India571019975333
HAAS31798288281
McLAREN83119513257
MANOR54717851254